כשחושבים על ירקות כתומים הדבר הראשון שעולה לראש זה מרק כתום. אז לא, למרות שזו היתה האופציה הראשונה שלי הלכתי נגד האינסטינקט הראשוני והחלטתי לחשוב על רעיון יצירתי יותר. התחשק לי משהו מתוק ומנחם וההחלטה היתה ברורה – עוגת גזר! מהר מאוד כבר דמיינתי לי פרוסת עוגת גזר עם כוס תה בערב חורפי. למרות שמעולם לא אפיתי עוגת גזר. רצתי לעשות קניות ולראשונה בחיים לאפות עוגת גזר – יצא בול כמו שדמיינתי!

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1.5 כוסות סוכר חום כהה
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 4 גזרים גדולים
  • 1.5 כוסות שבבי קוקוס
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כפיות גדושות קינמון טחון דק
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס צימוקים בהירים

מצרכים לעוגת גזר של אנה ארונוב (צילום: אנה ארונוב)
צילום: אנה ארונוב

עוד קצת כתום - מתכון למרק כתום תאילנדי קטיפתי>

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מגרדים גזר על פומפייה. שוברים גס אגוזי מלך.
  3. בקערה גדולה טורפים ביצים.
  4. מוסיפים שני סוגי סוכר ושמן ומערבבים היטב. מוסיפים גזר וקוקוס ומערבבים.
  5. מנפים יחד קמח, אבקת סודה, מלח וקינמון ומוסיפים לתערובת. טורפים עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים וצימוקים.
  6. אופים במשך שעה או עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי.