• 1 כוס קינואה טריקולור green
  • 2 כוסות מים
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כוסות אדממה green
  • 1 כוס כרוב ירוק קצוץ
  • 2 גזרים פרוסים במנדולינה או קולפן ג'וליאנים למקלות דקים
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 3 מלפפונים פרוסים במנדולינה למקלות דקים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

לרוטב:

  • ¼ כוס סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף חומץ בן יין
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק (החלק הירוק)
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה דק דק (אפשר לוותר, למרות שמוסיף המון)
  • 1 כף שומשום
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
  • קורט צילי יבש

לקישוט: ¼ כוס בוטנים קלויים קצוצים

  1. מכינים את הקינואה: מכניסים לסיר קינואה ומים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים במכסה ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים 12 דקות ומורידים מהאש
  2. נותנים לקינואה לנוח בסיר עוד 5 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החדר
  3. מפשירים את האדממה ומקלפים
  4. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט ומניחים בצד
  5. מכינים את הרוטב - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב
  7. מקשטים בבוטנים קצוצים ומגישים

סלט צ'ירשי יפני - מתכון של איתיאלה ממאסטר שף>