עוגת שזיפים של פעם זה לא רק נוסטלגיה זה חלק מהילדות שלי ושל הבנות שלי את העוגה הזו הייתי מכינה קבוע לכל מקום שהיו מזמינים אותי.
לבוא בידיים ריקות ? לא בבית ספרי. הייתי משנה רק פרט אחד וזה סוג הפרי לפי העונה. תמיד הייתי מקבלת טלפון ביום שאחרי לדעת מה המתכון? ותמיד הייתי מתפדחת לגלות כי זה כלום עבודה ואז היו מבינים שלא ממש השקעתי בקיצור זה מתכון בטוח שחובה בכל מחברת אפשר לעשות אותה עם קמח רגיל ואפשר גם קמח ללא גלוטן.
אני הפעם השתמשתי בקמח שאני מאד אוהבת של green אז שנתחיל ?

  • 3 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר
  • כף תמצית וניל
  • כוס יוגורט /תפוזים
  • כוס וחצי קמח ללא גלוטן /רגיל
  • חצי כוס שקדים טחונים
     
  • 1/2 כוס שמן
  • שקית אבקת אפיה

מילוי פרי:

  • 8 שזיפים מתוקים ויפים חתוכים לרבעים
  • 3 כפות סוכר חום
     
  • כף קמח ללא גלוטן /רגיל

  1. שופכים מעל השזיפים החתוכים 2 כפות סוכר חום ומערבבים היטב, ומניחים לזה שעה. אחרי שעה תראו שזיפים רכים וזוהרים
  2. שמים ביצים בקערה, מערבבים עם הסוכר והשמן
  3. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים
  4. מוסיפים את היוגורט,הקמח ואבקת האפיה מערבבים הכל היטב, ומעבירים לתבנית עגולה או מלבנית בקוטר 20
  5. מוסיפים לשזיפים מעט קמח ומערבבים ומוסיפים אותם לבלילה שבתבנית
  6. אופים ב-170 מעלות 40-50 דקות תלוי בעוצמת התנור

View this post on Instagram

A post shared by יונית צוקרמן -מלכת המטבח (@yonit_z)