אנה ואני קיבלנו משימה לבחור חומר גלם אחד והכנו ממנו מנה אחת באווירת המזרח ומנה אחת באווירת המערב. המנה הראשונה שהכנו הייתה ארנצ'יני – כדורי אורז איטלקיים שלרוב עשויים מריזוטו ואנחנו בחרנו להכין אותם מאורז לבן מבושל. והמנה השנייה ירקות מוקפצים ברוטב אסייתי לצד אורז. מנת הארנצ'יני סופר קלה להכנה, עקבו אחרי ההוראות ותתכוננו להנות מביס פריך, חם וטעים!

לאורז:

  • 2+1/4 כוסות אורז לבן  אורגני ארוך של שופרסל green שטוף
  • 4+1/2 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח
  • פלפל שחור

לארנצ'יני:

  • אורז מבושל (כל הכמות) ומצונן
  • 2 ביצים
  • 200 גרם מוצרלה או גאודה מגורדת
  • 250 גרם בולגרית רכה
  • מלח
  • פלפל
  • 2 שיני שום כתוש

לציפוי ומילוי:

  • 4 ביצים טרופות
  • קמח
  • פירורי לחם
  • חבילת בייבי מוצרלה למילוי

לרוטב:

  • 2 כוסות של עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מעט צ'ילי גרוס
  • מלח + פלפל
  • כף סוכר

  1. מניחים בסיר אורז שטוף ומעליו את המים הרותחים, מתבלים במלח פלפל ומבשלים בהתאם להוראות היצרן. אני בישלתי כחצי שעה. מצננים היטב
  2.  מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים פנימה: ביצים, גבינה בולגרית, מוצרלה, מלח, פלפל ושום
  3. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת דביקה מעט
  4. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, פותחים כל כדור ומללאים אותו בשני כדורי בייבי מוצרלה ומכדררים שנית. טובלים את הכדור בקמח ומשם לביצה ומשם לפירורי הלחם

    עוד באווירה איטלקית - ניוקי א-לה רומאנה>
  5. בסיר רחב נחמם שמן עמוק (כחצי מגובה הסיר), נניח את הארנצ'יני לתוך השמן הרותח (כל פעם 5-6 יחידות) ומטגנים עד להזהבה
  6. מעבירים את הארנצ'יני למגש עם נייר סופג
  7. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל וסוכר, ניתן להוסיף מעט חריף ונבשל כחמש דקות. אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדלל אותו במים. טועמים ומתקנים תיבול
  8. לתוך צלחת רחבה מוזגים  את הרוטב , מניחים את הארנצ'יני, נמזוג מעט שמנת לבישול מסביב, שמן זית וענף טימין. חשוב לאכול את המנה כשהיא חמה

ניתן להוסיף:
* בצל ופטריות מטוגנות או בטטות לתערובת
*  עלי בזיליקום או כפית רסק עגבניות

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)