השנה החלטתי שאני מכינה מאכל טריפולטאי מתוך המסורת של אייל בעלי, מאכל שגם הבן שלי כנראה ילמד לאהוב ביום מן הימים. התקשרתי לאמא של אייל ולמדתי על עוגיות מסורתיות לשבירת הצום, עוגיות שנקראות בולו. ועכשיו מגיע החלק הספק מצחיק, ספק מביך בסיפור… בולו זה השם חיבה שלי ושל אייל אחד לשני, שם חיבה שמתגלגל גם לאדם בננו היקר מדי פעם (: אז עכשיו שחשפתי בפניכם את השם חיבה שלנו בבית, אני חושפת גם את המתכון המשפחתי המסורתי: 

  • 1 ק"ג קמח חיטה מלא אורגני

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 3 ביצי חופש green 

  • חצי כוס צימוקים

  • אחד וחצי כוס סוכר קנים חום אורגני green

  • 1 כוס שמן זית אורגני green

  • 1 כפית תמצית וניל, או שקית סוכר וניל

  • 1 כוס מים

  • רבע כפית זרעי כמון

  • רבע כפית זרעי אניס

    לציפוי

  • ביצה של green

  • שומשום

  1. לשים את כל המרכיבים יחד, במידה ויבש להוסיף עוד כחצי כוס מים
  2. מתפיחים כשעה פלוס מינוס.  מחממים תנור ל-180 מעלות
  3. מחלקים את הבצק לכדורים, מעין 'לחמניות'.
  4. מורחים ביצה טרופה, אפשר גם קצת שומשום ואופים בתנור שחומם בראש ולתנור, למשך 45 דקות