כאפריטיף מושלם לאירוח או סתם כדי לצנן את הגוף בימים החמים, קבלו רעיון טעים במיוחד של מרק יוגורט יווני קר בתוספת מרעננת של עלי נענע קצוצים, רצועות דקיקות של מלפפונים ונגיעה קלה של שום ושמן זית.

את המעדן הזה מכינים בכלום זמן בערבוב מהיר בקערה, יוצקים לכוסיות או לקעריות קטנות ושומרים במקרר עד להגשה. אחר כך מעטרים במעט סומק ועוד עלי נענע טריים, ומגישים לצד קרקרים פריכים.

תארו לעצמכם את השמחה של אורח שמגיע אליכם בחג השבועות הקרוב, ואשר זוהי קבלת הפנים המרעננת שלו, וכפי שציינתי קודם, פשוט נהדר לשמור קבוע במקרר בכלי סגור ללגימה מחייה נפשות בימים הלוהטים של הקיץ.

  • 2 גביעים של יוגורט יווני
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כוסות מים קרים
  • 1 מלפפון מגורד בפומפייה
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושותמלח

לעיטור:

  • מעט שמן זית להזלפה
  • עלי נענע
  • תבלין סומק

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרק יחד בקערה גדולה, ממליחים לפי הצורך
  2. יוצקים לכוסות קטנות, או לכלי גדול לאיחסון במקרר
  3. את הכוסות מעטרים בזילוף של שמן זית, בזיקה עדינה של תבלין סומק ועוד קצת עלי נענע
  4. מגישים לצד קרקרים מלוחים

גלילות בטטה על מצע צזיקי>