מרק כתום רגיל כולם כבר מכירים, אבל לכזה בסגנון תאילנדי, שמגיע עם טעמים אקזוטיים ומעט פיקנטיים, אני די בטוחה שרובכם טרם התוודעתם, והנה אני כבר כאן בכדי לשנות את המצב.

המרק הזה מתאים בדיוק לתקופה הסתווית שאנו נמצאים בראשיתה. מכיל ירקות שורש כתומים שנמצאים כרגע בשיאם, קטיפתי ומתחלק על הלשון בעדינות, ומחמם את הלב והנשמה.

את כל המרכיבים ניתן למצוא היום במרכולים ואין כל צורך לחפש חנות שמתמחה במוצרים אסיאתיים, וזו כבר סיבה מעולה עבורכם להעמיד את הסיר המשמח הזה על הגז ולהכינו במהרה.

מגישים בתוספת של מעט אגוזי קשיו קצוצים וכוסברה קצוצה, ובאחריות אין הנאה גדולה מאשר ללגום את המרק הזה ביום קריר, שלא לדבר על כך שהוא מושלם גם לאירוח.

  • 800 גרם נטו בטטה קלופה

  • 500 גרם נטו דלעת קלופה

  • 500 גרם נטו גזר קלוף

  • 3 שיני שום כתושות

  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד

  • 2 כפות גדושות מחית קארי אדומה

  • 1/4 כוס רוטב סרירצ'ה (צ'ילי חריף)

  • 1 כפית שטוחה הל טחון

  • 1 כף שטוחה כוסברה טחונה

  • 1 כפית גדושה אבקת קארי

  • 1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה אבל מוסיף מאד לטעם)

  • 1/2 פחית קרם קוקוס

  • מלח לפי הטעם

  • מעט שמן קנולה לטיגון

  • 2 ליטר מי ברז

להגשה:

  • אגוזי קשיו קלויים

  • כוסברה טרייה קצוצה

  1. חותכים את הירקות לקוביות גדולות, ושוטפים
  2. בסיר גדול מחממים מעט שמן, ומטגנים כדקה את השום הכתוש ואת הג'ינג'ר המגורד
  3. מוסיפים לסיר את מחית הקארי ואת רוטב הסרירצ'ה וממשיכים לטגן עוד מספר שניות, תוך כדי ערבוב
  4. מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים עם התערובת שבסיר
  5. מוסיפים את מי הברז ואת שאר התבלינים, ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים מעט את הלהבה, ומכסים את הסיר במכסה
  7. מבשלים כ-40 דקות עד לריכוך הירקות
  8. לאחר שהירקות מתרככים, מוציאים מהסיר 2 כוסות נוזלים, ומוסיפים אליו את קרם הקוקוס.
  9. טוחנים במוט בלנדר תוך שמוסיפים מדי פעם מעט מהנוזלים שהוצאנו מהסיר, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. (לא סמיך ולא דליל מדי)
  10. מחזירים את הסיר לאש, טועמים ומוסיפים מעט מלח באם יש צורך, ומביאים לרתיחה מחודשת
  11. לאחר שהמרק מגיע לרתיחה מכבים את האש
  12. מגישים עם מעט אגוזי קשיו וכוסברה קצוצה