אני זכיתי להיות הגמד של רחלי קרוט ושלחתי לה משלוח מנות בדמות סלסלת פיקניק מוגזמת עם אוזני המן במילוי גבינות מלוחות, ירקות, מטבל טחינה אסייתי, גבינות, תותים טריים, בראוניז, קינוח פיסטוק תות דובדבן ועוד ועוד ועוד.

תחושת הענקה היא תחושה מדהימה ונהנתי משלב הגיית הרעיון ועד לשלב הביצוע, אבל אני חייב להודות שמאוד נהנתי לקבל סוף סוף משהו שאפו לכבודי ואני מודה לריטה על החוויה הזו. כמה כיף להיות חלק מנבחרת השגרירים המדהימה של שופרסל green.

לבצק:

  • 280 גרם קמח לבן / קמח כוסמין
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם סוכר (2 כפות שטוחות)
  • ביצה בגודל L
  • 20 מ"ל שמנת מתוקה (כ-2 כפות)
  • כפית מלח

תוספות אפשריות:

  • כפית כורכום + 3 כפיות שומשום שחור
  • 2 כפות פרמזן
  • 3 כפות שומשום לבן
  • כפית פפריקה

למלית:

  • 250 גרם פטה / בולגרית רכה
  • 100 גרם גבינת טוב טעם או כנען או טבורג
  • 50 גרם גבינת מנצגו / פיקורינו/ פרמזן
  • 50 גרם קמח (5 כפות שטוחות)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

תוספות אפשריות:
עירית קצוצה, זיתים שחורים קצוצים, כפית פסטו, אגוזי מלך, צנוברים, בצל מטוגן

  1. בקערת מיקסר מערבבים היטב קמח, סוכר, מלח, תוספות ואת החמאה הקרה עד לקבלת פירורים דקים דקים
  2. מוסיפים את הביצה והשמנת ונערבב עד לקבלת בצק אחיד. נעביר את הבצק לקירור של 20-30 דקות (לא חובה)
  3. מערבבים  יחד את חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה ויציבה
  4. מרדדים את הבצק היטב על משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ לאוזני המן מיני או בקוטר 10 ס"מ לאוזני המן קלאסיים
  5. מזלפים עדינות מלית באמצע העיגול וסוגרים לצורת אוזן המן. מומלץ בחום להקפיא את אוזני ההמן כרבע שעה לפני ההכנסה לאפייה
  6. אופים את אוזני ההמן ב- 170-175 מעלות טורבו 12-15 דקות תלוי בגודל

מתכונים נוספים לפורים וגם רעיונות למשלוח מנות מחכים לכם כאן>