אני פשוט אוהבת את השכונה שלי, את הסוכות שצצות כאילו משום מקום בחג ואת האפשרות לארח ולהתארח בספונטניות, כאילו שגם לגדולים יש חג שבו מותר עדיין לבנות בתים ואוהלים מבדים וקרשים, כמו שהיינו קטנים. תתפלאו, אפילו בעיר זה קורה - יש סוכות בחג, יש אווירה של אירוח, יש שכנים אהובים, ושכנים חדשים שאפשר להכיר. ושכנה אחת אלופה שמכינה בורקסים אליפות בהשראת מתכון של אבי ביטון.

  • חבילת בצק פילאס

למילוי:

  • 1 כרשה קטנה, חתוכה דק

  • חבילת עלי תרד קצוצים 

  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת

  • 1 ביצה אורגנית שופרסל green

  • מלח ופלפל

לציפוי:

  • ביצה אורגנית שופרסל, טרופה

  • שומשום

להברשת התבנית:

  • שמן קנולה

  1. מפשירים את הבצק לפי ההוראות על האריזה
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ובינתיים מכינים את המילוי: מערבבים כרישה, תרד, פטה והביצה ומתבלים במלח ולפלפל
  3. פותחים דף הפילאס, וחותכים למלבן בגודל 20 ס"מ
  4. מניחים לאורכו של הבצק, בקצה התחתון שקרוב אליכם, שורת מילוי ומגלגלים תוך כדי הידוק לאט ובעדינות לסגירה
  5. כורכים לצורת שבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מוברש בשמן קנולה. ממשיכים כך עם שאר הדפים עד לסיום המלית
  6. מברישים את הבורקס בביצה, זורים מעט שומשום ואופים כ-20 דקות