כחלק מפעילות של שופרסל גרין ומתכון עם זיכרון, הכנתי את לביבות עדשים המעולות שאהב החלל מנחם יוסף ז''ל. אני לא בא ממשפחה שכולה, אבל שכול של חברים שכמעט כל מי שהיה בצבא חווה, קשה אף הוא. אני מאוד אוהב את ההנצחה דרך מתכונים של חללי צה"ל. זו עוד דרך להעלות את זכרם.

  • 1/2 ק"ג עדשים כתומות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 פלפלים אדומים חריפים יבשים קצוצים דק
  • חופן עלי קארי קצוצים גס
  • כפית מלח
  • 1/2 בכפית כמון
  • 1/2  כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • שמן לטיגון

  1. משרים את העדשים במים כשעתיים מראש. אח"כ מסננים היטב ומייבשים כשעה

  2. לוקחים 3/4 מכמות העדשים וטוחנים גס במעבד מזון

  3. לוקחים חצי מהתערובת הטחונה וטוחנים היטב שוב אבל הפעם לתערובת דקה

  4. מערבבים היטב את כל המצרכים ומוסיפים את העדשים הטחונות ברמות השונות ובנוסף את העדשים השלמות שלא טחנו (כלומר עדשים לא טחונים, עדשים טחונות דק ועדשים טחונות גס)

  5. מהתערובת יוצרים קציצות עגולות ודקות, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים על גבי נייר סופג.

    טיפ: אם הקציצה מתפרקת אפשר להוסיף לתערובת כף קמח לשם היציבות, אבל אם מקפידים על כל השלבים אין סיבה להוסיף קמח.