לחמניות ביתיות נפלאות בשילוב עם קמח כוסמין שיהפוך אותן לגם הרבה יותר בריאותיות מאשר אלה הנעשות מקמח רגיל, תוך שהוא מקפיץ את הערך התזונתי שלהן, ומקנה להן טעם נפלא.

קמח כוסמין הוא קמח מלא העשוי מגרעיני הכוסמין שנטחנים בשלמותם, ומכיל כמות גדולה יותר של חלבונים מאשר בקמח הלבן הרגיל וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים.

  • 700 גרם קמח כוסמין לבן (5 כוסות מדידה)
  • 300 גרם קמח לבן (2 כוסות מדידה)
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית סוכר
  • 2.5 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית מלח

 לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה למריחה

לזרייה מעל: (לבחירתכם)

  • שומשום, פתיתי קוואקר, גרעיני חמנייה קלופים

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת המערבל
  2. לשים עם וו לישה במשך 7 דקות, כשבסיומן מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה
  3. מכסים את הבצק במגבת עבה ומניחים לו לתפוח כשעה – שעה וחצי
  4. כשהבצק תפח, לשים אותו שוב קצרות ומחלקים אותו ל-12 חתיכות שוות
  5. כל חתיכה מגלגלים על השיש לגליל ומניחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה
  6. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה
  7. בוזקים מעל את השומשום או את הקוואקר והגרעינים
  8. מכניסים לתנור, ואופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות עד אשר הלחמניות מזהיבות

אספנו בשבילכם את כל הלחמים, הפשטידות והמאפים במקום אחד>