שבוע שעבר זכיתי להשתתף בפסטיבל הטבעוני המטורף שהתקיים בשרונה. העברתי סדנת אפייה טבעונית עם עשרות משתתפים, אווירה מטורפת והכי חשוב עם מאפים שווים וטעימים! בואו נצא לדרך ונכין מאפה פילו טבעוני עם תפוחים והדרים

לשכבות הפילו

  • חבילת עלי פילו מופשרים בהתאם להוראות היצרן
  • 300 מ"ל שמן קוקוס אורגני green (מומס)

למלית התפוחים

  • 8-10 תפוחים
  • 4 כפות סוכר קנים חום אורגני
  • 2 כפות שמן קוקוס אורגני
  • גרידת תפוז מתפוז שלם
  • גרידת לימון מלימון שלם + מיץ מלימון שלם
  • להגשה – סירופ מייפל אורגני

  1. מקלפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות קטנות
  2.  במחבת רחבה מחממים את שמן הקוקוס, גרידות ההדרים והסוכר החום, לאחר כשתי דקות מוסיפים את תפוחי העץ
  3. מטגנים במחבת 5-10 דקות עד שתפוחי העץ מתרככים. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים בבישול/טיגוןן עד להזהבת התפוחים ואידוי כלל הנוזלים
  4. לוקחים את דפי הפילו המופשרים, מברישים כל זוג דפים בשמן קוקוס, נחתוך לשמונה מלבנים שווים ומניחים כמות יפה של מלית
  5. סוגרים כל מלבן לצורת אגרול או משולש
  6. מברישים מעל את המאפים בשמן קוקוס ואופים ב-180 מעלות טורבו כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב ונהיה פריך פריך
  7. ניתן לפזר מעל המאפים אבקת סוכר או למזוג מעט מייפל לפני ההגשה

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)