Colors of love. לפני כמה חודשים נתקלתי פה באינסטגרם בטארט תפוחים צבעוני ומגרה אז החלטתי לנסות ולהכין גרסה שלו. חכו לסוף הסרטון לטעימה של הקליינטית הראשית של קינוחים בבית.

לבצק:

  • 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
  • 200 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 1 ביצה שופרסל green
  • קצת תמצית וניל

  • תפוחים בכל צבעי הקשת
  • סירופ מייפל green/דבש
  • כפית קינמון
  • קצת סוכר לפיזור מלמעלה

  1. מערבבים במיקסר את חומרי הבצק רק עד שנוצר בצק אחיד, לא לערבל יותר מידי
  2. מקררים במקרר כרבע שעה
  3. בוחרים תפוחים בכל צבעי הקשת ופורסים אותם בעזרת מנדולינה (או אם אתם יודעים לחתוך ממש דק אפשר גם ידני עם סכין). את הליבה עם הגרעינים חותכים החוצה. על מנת שלא ישחירו אפשר להניח את אלו שחתכנו בקערת מים עם מיץ לימון
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים נייר אפייה על התבנית ועליו פורסים את הבצק (עדיף שהבצק יהיה קצת יותר גדול מהתבנית כדי שנוכל לקפל את הקצוות מעל התפוחים בהמשך)
  5. מסדרים את התפוחים לפי הצבעים מעל הבצק בתבנית
  6. שופכים מעל סירופ מייפל או דבש לפי הכמות שאתם אוהבים. בוזקים מעל קינמון שערבבתם עם קצת סוכר (חום או לבן)
  7. מקפלים את שולי הבצק כדי שיכסו במעט מהצדדים- אפשר להיעזר לשם פעולת הקיפול בנייר האפייה
  8. אופים בתנור בחום של 160 מעלות עד שהבצק מזהיב (באזור ה-50 דקות)

View this post on Instagram

A post shared by Yarden Harel (@yardenha)