נשאר לכם סיר עם אורז במקרר? הרווחתם! עכשיו תפתחו את המקפיא ותוציאו שאריות של אפונה קפואה, קצת תירס ועוד איזה ירק, אם מתחשק לכם, ותכינו אורז מוקפץ. כזה שמפוצץ בטעמים אסיאתיים, ועם מראה מפתה במיוחד, ממש כמו שאתם אוהבים להזמין במסעדה.

ואם כל זה לא נשמע לכם מספיק מזמין, אז תוסיפו למנה גם ערימה יפה של נודלס קריספיים, שמכינים בטיגון קל, ממש בחצי שניה. האטריות המטוגנות יוסיפו קראנצ'יות נפלאה לכל ביס, ומראש אני מעדכנת אתכם להכין כמות יותר גדולה, כי מדובר בנישנוש ממכר במיוחד.

המתכון מכיל סויה כהה וסמיכה, שקצת שונה מהסויה הרגילה שאתם מכירים. מומלץ שלא לוותר עליה, משום שהטעם שלה עמוק יותר, והיא זו שמקנה לאורז את צבעו הזהוב הכהה.

  • 3 כוסות אורז מבושל (רצוי קר)
  • 1 בצל יבש
  • 1 פלפל אדום
  • 2 גבעולים של בצל ירוק
  • 1 כוס גרגירי תירס קפואים
  • 1 כוס אפונה וגזר קפואים
  • 3 כפות רוטב סויה כהה
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 ביצים
  • חופן אטריות נודלס דקות להקפצה
  • שמן לטיגון
  • מלח לפי הצורך

  1. קולפים וקוצצים את הבצל
  2. חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות
  3. חותכים את גבעולי הבצל הירוק לקוביות קטנות
  4. מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל היבש עד להזהבה קלה
  5. מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים עם הבצל, תוך ערבוב, כשתי דקות
  6. מוסיפים את קוביות הבצל הירוק, ומערבבים
  7. מוסיפים את הירקות הקפואים, ומטגנים יחד, תוך ערבוב, מספר דקות, עד שהם מתחילים להפשיר ולהתרכך
  8. מוסיפים את הסויה, הצ'ילי ושמן השומשום, ומביאים לרתיחה
  9. שוברים בתוך הסיר שתי ביצים ומערבבים במהירות כך שהביצים יתערבבו בנוזלים וייקרשו
  10. מנמיכים את האש, טועמים ומוסיפים מעט מלח באם יש צורך, מכסים
  11. לאחר מספר דקות, מוודאים שהירקות רכים לחלוטין, מוסיפים לסיר את האורז, ומערבבים היטב. מכבים את האש
  12. במחבת נוספת מחממים מעט שמן, שוברים לתוכו את הנודלס, ומטגנים אותו, בחום בינוני, עד להזהבה קלה. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
  13. מוזגים את האורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקריספי נודלס, ומגישים