הנה מצאנו את המתכון המושלם שיכול לשמש גם כמנה ראשונה נפלאה וגם כעיקרית קלה: שיפודי קוביות סלמון ברכז רימונים ודבש שמכינים במקסימום 10 דקות של עבודה, במראה אלגנטי במיוחד ועם מרקם עסיסי ונמס בפה.

השילוב המעניין הזה שמאגד בתוכו את החמצמצות של רכז הרימון ואת מתיקות דבש התמרים, יוצר סימפונייה מוצלחת מאד, ומקנה למנה טעמים אקזוטיים שאפשר להפליג איתם למחוזות רחוקים. כן, יצא לי קצת אייל שני, אבל זו בדיוק התחושה שקיבלתי בביס הראשון.

אפשר להשתמש בסלמון טרי או קפוא, לבחירתכם, ובערב החג או למחרת, אפשר להתענג על שיפודי הסלמון הללו, גם עם הכנה מוקדמת, ואפייה קצרה מאד ממש לפני ההגשה, או להכין מראש ולחמם בתנור.

  • 1 נתח פילה סלמון

למרינדה:

  • 1/2 כוס רכז רימונים

  • 3 כפות סילאן

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

  • 1 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים

  • 1 כפית שמן שומשום

  • 1/2 כפית מלח

  • שיפודי יקיטורי (שיפודי עץ קטנים)

לעיטור:

  • גרגרי רימון

     

  • בצל ירוק קצוץ

  • שומשום

  1. בעזרת סכין חדה מסירים את העור מפילה הסלמון. באם הדג קפוא, אז רצוי לעשות את זה בזמן שהוא נמצא בתהליך ההפשרה וכשהוא עדיין חצי קפוא, ואז העור יוצא ממש בקלות
  2. חותכים את הדג לקוביות בגודל של 3 ס"מ על 3 ס"מ. שוטפים ומייבשים במגבת נייר
  3. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, ומכניסים לתוכה את קוביות הדג. מכניסים למקרר לשעתיים להשרייה
  4. לאחר ההשרייה, משפדים את קוביות הדג על השיפודים. בכל שיפוד בין 3-4 קוביות.
  5. מניחים בתבנית אפייה את כל השיפודים ויוצקים עלינם את יתרת המרינדה
  6. אופים בתנור במשך 20-25 דקות בחום של 180 מעלות. מדי פעם ניתן ליצוק מעט מהרוטב שבתבנית על השיפודים. שיפודי הדג מוכנים כשהם זהובים מבחוץ ועשויים מבפנים
  7. מעטרים במעט שומשום, בצל ירוק קצוץ וגרגרי רימון, ומגישים