התחשק לי משהו קליל וקיצי, אז הכנתי לביבות תירס טרי עם גבינות וירוקים, הפעם שילבתי גם קמח נטול גלוטן ככה שזה מתכון שמתאים לכולם כולל רגישויות (מי שבא לו יכול גם קמח רגיל). אפשר לשחק עם כל תוספת ותבלינים שרוצים, וגם לגוון בגבינות. אני שילבתי קשקבל ובולגרית, בצל ירוק, כוסברה, עגבניות מיובשות ופתיתי צ׳ילי יבש.

  • לכמות של כ-20 לביבות
  • מגלחים מכ-4 קלחים גדולים 700 גרם של גרעיני תירס טרי (מתירס צהוב או לבן או מיקס של שניהם)
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 100 גרם גבינה בולגרית 16 אחוז שומן
  • 7 כפות גדושות קמח בלי גלוטן של שופרסל green  (אפשר להמיר גם בקמח רגיל)
  • כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל ותבלינים שאוהבים

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)

  1. בקערה מערבבים את גרגירי התירס, הביצים, הקמח, אבקת האפייה, וגבינות מגוררות עם התוספות שבוחרים. המרקם צריך להיות דביק ויציב. אם לא דביק ויציב, להוסיף עוד קמח.

  2.  מקצצים ומניחים בריווח את הלביבות לפי הצורה שאוהבים

  3. מרססים במעט שמן זית כדי לייצר שכבה עליונה פריכה

  4. מכניסים לתנור על 180 מעלות ל-45 דקות. כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה ולהפוך גם את הלביבות צד כדי שיזהיבו מכל צד

  5.  ללביבות אפשר לשלב כל תוספת שאוהבים, אני הוספתי בצל ירוק, עגבניות מיובשות, צ׳ילי יבש וכוסברה

לחמניות גבינה ללא גלוטן>