לכבוד יום הפסטה הבינלאומי בחרתי מתכון קצת אחר מקולקציית הפסטות הקלאסיות שאנחנו מכירים, בשילוב של מרכיבים מעניינים ויוצאי דופן כמו למון גראס וקישוא שעושים שמח בפה.

  • 1 חבילת פסטה פנה או פפיונים של green
  • 2 מיכלי יוגורט טבעי 
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוץ
  • עלי בזיליקום קצוץ
  • למון גראס קצוץ
  • בצל ירוק 
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית אורגני green

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומחזירים לסיר.
  2. מוסיפים לסיר של הפסטה את היוגורט ומערבבים היטב.
  3. מכניסים את קוביות הקישוא למחבת יחד עם שמן זית, שום, בצל ירוק, למון גראס ובזיליקום קצוץ עד הזהבה של הקישוא, מוסיפים פלפל ומלח על פי הטעם.
  4. מחלקים לקערות הגשה, מוסיפים את הקישוא מערבבים ומגישים

כמה טיפים לגבי המתכון:

-אפשר לטבען את המתכון בקלות עם יוגורט טבעוני.

-אפשר להוסיף קראנץ' עם צנוברים או שקדים קלויים.

-מי שמעדיף, אפשר להחליף את שמן הזית בחמאה לטעם עשיר יותר.

שיהיה בתיאבון!