איך שאני אוהבת עוגיות טחינה! כחובבת חלבה מושבעת, אין כמו להתנשנש על עוגיות נמסות בפה לצד הקפה בשעות בין ערביים, ובמיוחד כשהן מכילות קמח כוסמין וטחינה אורגנית שקצת מפחיתים את ייסורי המצפון, והופכים אותן למושלמות הרבה יותר.

קמח הכוסמין אינו גורע כהוא זה מטעמן ומרקמן. להיפך, הן יוצאות כל כך עדינות כך שבאמת אין כל סיבה להשתמש בקמח רגיל עבור ההכנה שלהן, והן מתקבלות עם מראה קסום של סדקים קטנים ועדינים.

למרות שמאד רומנטי להציב צנצנת מלאה מלאה בעוגיות על השיש, אני מעדיפה להכין כמות גדולה והקפיא, מכיוון שבדרך הזו הן שומרות על טריות לאורך זמן, ואינן משנות את מרקמן כך שאפשר לזלול אותן היישר מהמקפיא ללא צורך בהפשרה.

  • 1 כוס טחינה אורגנית green
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח כוסמין
  • מעט שומשום לקישוט (אופציה)

  1. מכניסים לקערת המערבל את הטחינה, החמאה הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.
  2. מוסיפים את קמח הכוסמין וממשיכים לערבל במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווח של 2-3 ס"מ זה מזה.
  4. לפני ההנחה בתבנית, אפשר לטבול את חלק מהכדורים או את כולם בשומשום. גם לצורך קישוט וגם לתוספת טעם.
  5. אופים בחום של 150 מעלות כ -45 דקות עד שהן מזהיבות מעט.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים צינון מלא על השיש.
  7. אין לגעת בעוגיות לפני שהן מתקררות לחלוטין משום שהן תתפוררנה! הן מתמצקות לאחר הקירור

תומר אומנסקי מכין עוגיות טחינה, סילאן ושוקולד>