אין תענוג גדול מלהתרענן בשיא החום בקינוחים קרירים וקלים להכנה, בלי הרבה מאמץ וללא אפייה.

אז הפעם מתפנקים בפאי יוגורט קריר ומרענן מצופה בפירות קיץ טריים, שמכינים בקלות ואפילו ללא צורך להדליק תנור.

הפאי מורכב מקלתית עשויה מפירורי ביסקוויט מעורבים בחמאה, מלית קרמית וקלילה של יוגורט יווני עם מעט שמנת מתוקה, ולעיטור מעל כל פירות הקיץ שאתם הכי אוהבים שמעניקים מראה צבעוני, מרשים וכמובן מאוד טעים. 

לקלתית:

  • 150 גרם ביסקוויטים, טחונים לפירורים
  • 10 גרם (כף) סוכר
  • 85 גרם חמאה, מומסת

לקרם יוגורט:

  • 5 גרם (כפית מלאה) ג'לטין
  • 20 מ"ל (כף וחצי) מים
  • 500 גרם יוגורט יווני 10%
  • 160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה
  • 70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר, מנופה

לעיטור:

  • 2 כפות דבש
  • פירות קיץ טריים, מכל סוג שאוהבים

  1. קלתית: מערבבים יחד פירורי ביסקוויט, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה ומהדקים לתחתית ולדפנות תבנית פאי 24 ס"מ, מקפיאים לחצי שעה
  2. לקרם יוגורט: מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין והמים, מניחים לשבת ולספוח את הנוזלים ל-5-10 דקות
  3. ממיסים את הג'לטין ל-10 שניות במיקרוגל ומערבבים בכפית לתערובת חלקה ללא גושים.
    מוסיפים לג'לטין 2 כפות של יוגורט יווני ומערבבים היטב
  4. מעבירים את יתרת כמות היוגורט לקערה בינונית, מוסיפים את הג'לטין וטורפים מיד לתערובת חלקה
  5. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ורכה ומקפלים לתוך היוגורט לקבלת קרם חלק, משטחים את הקרם בקלתית ומעבירים למקרר ל-6 שעות עד לילה להתייצבות
  6. לפני ההגשה מטפטפים על הקרם מעט דבש ומקשטים בפירות טריים, שטופים וחתוכים