אחרי ארוחת החג המושקעת, הקינוחים המפוארים, האירוחים וההתארחויות שהשנה אנחנו נזכה ליהנות מהם אחרי שנה לא פשוטה, לפעמים מתחשק ארוחת בוקר קלילה או נשנוש חלבי כשר לפסח. אני גאה להציג בפניכם את הגרסה שלי לבורקס מצות! זה אולי נשמע כמו שם מפוצץ אבל ההכנה פשוטה וקלה והטעם, משגע. גם אחרי פסח, אם נשארו מצות, אני ממליצה לנסות ולהכין, התענוג כולו שלכם.

  • 10 מצות אורגניות שופרסל green

  • 250 גרם גבינת חמד 5 %

  • 250 גבינת טוברוג 5 %

  • 100 גרם מוצרלה 

  • זיתים (לא חובה)

  • שומשום

  • ביצה

  1.  מרטיבים את המצות ומניחים בתוך מגבת עד לריכוך

  2. מקפלים את המצה לשתיים, כך שמתקבלת צורת משולש ופותחים. במיקום של הקיפול מניחים מלית, שאותה ניתן לשנות כמובן לפי הטעם, להוסיף תבלינים או זיתים למשל

  3. את המסגרת של המצה ואת כולה מברישים בביצה וסוגרים

  4. מפזרים מעל שומשום בנדיבות

  5. אופים בתנור על 180 מעלות או מטגנים במחבת

  6. הופה, יש לכם בורקס, ביתי וכשר לפסח!

בתיאבון וחג שמח!

** שימו לב, אם רוצים להכין בורקסים קטנים, אפשר גם לחלק מצה אחת לארבע בורקסים!

מתכונים נוספים של יונית צוקרמן מחכים לכם פה>