• 400 גרם כרובית קפואה שופרסל, מופשרת

  • 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה שופרסל

  • 1 שן שום כתושה

  • מיץ מ-1/2 לימון

  • 1/4 כפית כמון

  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה

  • מלח

להגשה:

  • 2-3 פרחי כרובית חמים

  • שמן זית

  • פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ (לא חובה)

כרובית בתנור עם רוטב סודי של יונית צוקרמן>

  1. מערבבים בקערה טחינה, שום, לימון, כמון, פפריקה ומלח. מוסיפים מים לקבלת קרם חלק ומעט דליל
  2. קוצצים את הכרובית גס ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים מעט מים או ציר ירקות ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהכרובית רכה ומעט מתפרקת. מסננים ומניחים להתקרר מעט
  3. מוסיפים את הכרובית החמה לקרם הטחינה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול
  4. מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית, מסדרים מעט פרחי כרובית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. אם רוצים מוסיפים גם פלפל חריף קצוץ.

המתכון נכתב וצולם על ידי אורי שביט- מנהלת קהילת "טבעוניות נהנות יותר" 
לכניסה לבלוג הקליקו>>  בלוג