אין דברים כאלה. פשוט אין. גם בריא וכיפי, גם טעים וחסכוני בקלוריות והכי הכי מזכיר צ'יפס למרות שמדובר בשעועית! אתם חייבים, אבל ממש חייבים להכין.

  • 1 שקית שעועית צהובה עדינה (מופשרת) או 1/2 קילו שעועית צהובה טרייה

  • 4 כפות שמן זית green

  • 1 כפית מלח גס אטלנטי green

  • 1/2 כפית שום גבישי או אבקת שום

  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת

  • קליפה מגורדת דק דק מלימון אחד

  1. אם משתמשים בשעועית צהובה טרייה קוטמים את הקצה של השעועית ומוציאים את הפס הדק שבגב השעועית. זה לא חובה אבל יותר כיף לאכול את זה בלי זה. אם משתמשים בשעועית צהובה עדינה קפואה, חשוב להפשיר ולסנן מנוזלים במידה ויש
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים פרט לגרידת לימון ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה חשוב לפזר את השעועית בשכבה אחידה ולא בערימה
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה ממש כמו צ'יפס
  4. בהגשה מגרדים מעל קליפת לימון (בעזרת מיקרופליין או פומפייה – אבל על החלק הדק)

איך להכין צ'יפס מושלם? טיפים של השף ישראל אהרוני>