לתערובת הקציצות:

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 2 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים דק
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3-4 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • כפית ראס אל חנות
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

לרוטב העגבניות:

  • 2 כוסות עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כוס שעועית מש שטופה ונקייה מאבנים
  • 1 ליטר מים רותחים
  • מלח, פלפל
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • כף אבקת שום

  1. מערבבים את כל החומרים לקציצות עד לקבלת עיסה. בתחילה מוסיפים לתערובת 3 ביצים, אך במידה ורואים שהיא יבשה מדי, מוסיפים עוד ביצה
  2. טועמים ומתקנים את כמות המלח אם צריך
  3. מחממים במחבת גדולה שמן בגובה של 1 ס"מ וכשהשמן חם מכניסים לתוכו את הקציצות
  4. מטגנים על אש גבוהה רק עד שכל צד משחים, אין צורך לתת לקציצה להתבשל מבפנים משום שהיא כבר תתבשל לה לאיטה ולהנאתה בתוך הרוטב
  5. מוציאים את הקציצות מהמחבת
  6. שופכים את שארית השמן שנשארה במחבת ומכניסים לתוכה (בלי לנקות) את העגבניות, הרסק והתבלינים
  7. מבשלים יחד כחמש דקות ומוסיפים את המים הרותחים ואת השעועית
  8. מביאים לרתיחה ובודקים אם חסר מלח. במידה וחסר, זה הזמן להוסיף
  9. עכשיו הגיע הזמן להחזיר את הקציצות לרוטב
  10. מביאים שוב לרתיחה וסוגרים את המכסה
  11. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה לפחות, עד שהשעועית נמסה בפה
  12. בסיום הבישול, השעועית אמורה להתנפח ולספוג את רוב הנוזלים, כך שמתקבלת קדירה ראויה לשמה

מנות עיקריות נוספות מבית אמא מחכות לכם כאן>