מה זה ארוחת ננדוס, אתם שואלים? אז ככה: ננדוס היא רשת מסעדות עולמית, שהיתה לה לפני שנים גם אפיזודה קצרה בארץ, ואשר התפרסמה בעיקר בשל נתחי העוף הצלויים והמתובלים בתיבול חריף הנקרא פֶּרִי פֶּרִי (peri peri).

רוטב הפֶּרִי פֶּרִי מבוסס על פלפלים מתוקים וחריפים, שום, שמן זית ותבלינים, שפשוט טוחנים יחד, ללא בישול מקדים. הצלייה בהמשך היא זו שמעבירה אותו כבר את תהליך הבישול, ומעניקה לו את הטעמים הסופים שנספגים בחלקי העוף.

הארוחה שלפניכם מבוססת על הרוטב הזה, שאותו נכין בבית, כמובן, והיא כוללת אורז עם ירקות ונתחי חזה עוף מתובלים, כולם ספוגים בטעמים הפיקנטיים והנפלאים של הפֶּרִי פֶּרִי, כשהכיף הכי גדול הוא, שבעצם כל הארוחה מוכנה יחד, במחבת עמוקה אחת.

ומילה אחת לפני שמתחילים – לא להיבהל מרשימת המרכיבים הארוכה. רובם ככולם מתאחדים בערבוב מהיר אחד.

עבור רוטב הפֶּרִי פֶּרִי:

  • 1 פלפל אדום מתוק שטוף ומנוקה מהליבה

  • 1 פלפל צ'ילי מנוקה מהגרעינים

  • 2 שיני שום קלופות

  • ½ כוס שמן זית

  • 3 כפות מיץ לימון

  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

  • ½ כפית כמון

  • 1 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים

  • ½ כפית מלח

עבור חזה העוף:

  • ½ קילו חזה עוף משוטח לשניצלים

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1 כפית שבבי צ'ילי מיובשים

  • 1 כפית כוסברה טחונה

  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת

  • 1 כפית שום גבישי

  • ½ כפית מלח

  • ¼ כוס שמן זית 

עבור האורז:

  • 1.5 כוסות אורז יסמין

  • 3 כוסות מי ברז

  • 1 בצל קטן קלוף וקצוץ

  • 1 פלפל אדום מתוק שטוף וחתוך לקוביות

  • ¾ כוס אפונה קפואה

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • חופן כוסברה טרייה קצוצה

  • חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה

  • מעט שמן לטיגון

בישולים ביתיים לארוחה משפחתית חמה>

  1. מכינים את רוטב הפֶּרִי פֶּרִי: מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר, וטוחנים מספר דקות עד לקבלת רוטב סמיך וחלק ככל הניתן. באם הרוטב מסרב להתאחד, מוסיפים מעט שמן זית. אפשרי לטחון את הרוטב גם במעבד מזון או בבלנד מוט

  2. מכינים את חזה העוף: בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי התיבול של חזה העוף, ומכניסים לתוך הקערה ביחד עם חזה העוף. מערבבים היטב עד לציפוי יסודי של חזה העוף.

  3. מניחים את נתחי העוף על מחבת עמוקה וחמה, וצולים משני הצדדים

  4. לאחר שחזה העוף מוכן מבפנים, מורחים את חלקו העליון, בנדיבות, ברוטב הפֶּרִי פֶּרִי, והופכים לצד השני. מורחים גם את הצד הזה ברוטב, ומטגנים כעוד שתי דקות, תוך שכל הזמן מורחים את חזה העוף במיצי הרוטב שממלאים את המחבת.

  5. מוציאים את חזה העוף המתובל מהמחבת, ומניחים בצלחת. את שארית הפֶּרִי פֶּרִי מניחים כרגע בצד.

  6. מכינים את האורז: לאותה המחבת, מבלי לנקות, יוצקים מעט שמן לטיגון, ומחממים
  7. מעבירים את הבצל לשמן, ומטגנים עד להזהבה קלה
  8. מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים
  9. מוסיפים את האורז ומערבבים תוך כדי טיגון קצר
  10. מוסיפים את האפונה הקפואה ואת התבלינים ומערבבים
  11. זוכרים את רוטב הפֶּרִי פֶּרִי שנשאר לנו בצד? זה הזמן להוסיף אותו לאורז, ולתת ערבוב נוסף
  12. מוסיפים את מי הברז, ומביאים לרתיחה
  13. סוגרים את המכסה, מנמיכים את הלהבה, ונותנים לאורז להתבשל ולהתרכך. משהו כמו 15-20 דקות.
  14. כשהאורז מוכן, חותכים את חזה העוף המתובל שלנו לרצועות, מסדרים אותו יפה על האורז, ומעטרים בפטרוזיליה וכוסברה קצוצות