מאפה אבטיח ובולגרית

אבטיח ובולגרית הם השילוב הכי מוכר, ואולי אפילו נדוש של הקיץ הישראלי. אבל תהיו בטוחים שעם היצירתיות של הקונדיטור תומר אומנסקי אפילו הנשנוש הקיצי הפשוט הזה יכול להפוך למנה מרשימה ומפתיעה בטעמים שלא חשבנו שיעבדו, אבל לגמרי עושים לנו חשק לנסות.

למתכון למאפה אבטיח ובולגרית של תומר אומנסקי>

ארטיק אבטיח ביתי (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

ארטיק אבטיח ביתי

אם יש שני דברים שישראלים אוהבים בקיץ זה ארטיקים ואבטיח, אבל מי אמר שצריך לבחור ביניהם?המתכונאית המוכשרת רחלי קרוט שילבה בין שניהם במתכון ביתי, שמח ומאוזן שכל מה שיש בו זה פירות טריים, מי קוקוס ויוגורט – בלי צבעי מאכל, בלי תוספת סוכר, ובלי רכיבים לא מזוהים. כמה קל ככה מתוק ומפנק.

למתכון ארטיק אבטיח ביתי של רחלי קרוט>

קוקילידה אבטיח של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

קוקילידה אבטיח

הרבה אנשים יחישבו את הקוקילדה – שתי עוגיות גדולות עם גלידה באמצע– לנשנוש הקיץ האולטימטיבי. אבל אם תשאלו אותנו, אנחנו מוותרים על הכבדות ובוחרים בגרסה המאוזנת של ריטה גולדשטיין: שתי פרוסות אבטיח קרירות וביניהן קרם מפנק של מסקרפונה ודבש. קצת מלכלכך, אבל לגמרי שווה את זה.

למתכון קוקילידת אבטיח של ריטה>

מרק אבטיח סיני של ישראל אהרוני (צילום: נלי שפר)
צילום: נלי שפר

מרק אבטיח סיני

ועכשיו למשהו אחר לגמרי, אם חשבתם שאבטיח יכול להשתלב רק בקינוחים ונשנושי חוף, אז שיף ישראל אהרוני מוכיח שאבטיח יכול להיות גם חלק ממנה ראשונה קיצית מרשימה. במתכון שלו, שהתפרסם עוד בספר הבישול הראשון שהוציא לפני 35 שנה, אהרוני משלב בין אבטיח לבין מרק עוף וירקות, וזה שילוב שהוא מבטיח ששווה גם לכם לנסות.  

למתכון מרק סיני קיצי של אהרוני>

סלט פירות בתוך אבטיח (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

סלט פירות באבטיח

הגשה בתוך אבטיח לא שמורה רק למנות נועזות ויוצאות דופן כמו של אהרוני, וגם סלט פירות פשוט לגמרי יכול לקבל שדרוג בנראות כשמגישים אותו מתוך הפרי עצמו. בסלט שלה שילבה ירדן הראל  לצד האבטיח כמה מפירות הקיץ הכי אהובים כמו מלון וענבים, כך שממש אין צורך לבחור ביניהם.

למתכון סלט פירות של ירדן הראל>

סורבה אבטיח של שיינא גרשוביץ (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

סורבה אבטיח

אמנם עבור חובבי אבטיח אמיתיים, מדובר בפרי מושלם כמו שהוא, ואין שום צורך לגעת בו. אבל מבחינת שיינא גרשוביץ, אם כבר להכין איתו משהו, אז שיהיה הכי קפוא והכי מרענן שיש – ברד אבטיח בתוספת מרעננת של לימון, נענע ובזיליקום.

למתכון ברד אבטיח של שיינא>

פיצה אבטיח (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

פיצה אבטיח

אבטיח ובולגרית זה שילוב אהוב וקלאסי שאי אפשר להתחמק ממנו ואי אפשר לטעות איתו, אבל אם אתם בכל זאת רוצים לשדרג קצת את ההגשה, להפוך אותו למנה חגיגית של ממש ולהרשים את האורחים, קבלו את הרעיון הגאוני של יונית צוקרמן, פיצה אבטיח עם בולגרית ותוספות שאוהבים.

למתכון פיצה אבטיח של יונית צוקרמן>