לבצק 

  • 1 ק"ג קמח

  • 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים 

  • 150 מ"ל שמן 

  • 120 גרם ביצים (2 ביצים L) 

  • 150 גרם סוכר לבן / סוכר קנים חום אורגני green

  • 550 גרם יוגורט אורגני green (או כל יוגורט 3% שומן שתרצו) 

  • 10 גרם מלח (כפית גדושה)

מילוי 

  • ריבת תות (לפחות 500 גרם) 

  • אבקת סוכר

  1. בקערת מיקסר לשים את כל חומרי הבצק פרט למלח כעשר דקות
  2. מוסיפים פנימה את המלח ולשים עוד 2 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש ל-40 מעלות. מקפידים לכסות את הבצק על מנת שלא ייוצר קרום
  4. מחלקים את הבצק לכדורים של 90 גרם
  5. מניחים על מגש נייר אפייה ומסדרים בתוך תבנית לבחירתכם את הסופגניות צמודות אחת לשנייה. את שאר הסופגניות שישארו בצד ניתן לשים בתבנית נפרדת או לאפות אותן כסופגניות בודדות
  6. משמנים היטב את כדורי הסופגניות (אני מרחתי עם מברשת את השמן), מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח
  7. אופים את הסופגניות ב-175 מעלות כ-25-30 דקות
  8. לאחר שעוגת הסופגניות הצטננה, מפזרים אבקת סוכר וממלאים בריבה. מומלץ לאכול את הסופגניות חמימות

הערות נוספות למתכון:

  • במידה והסופגניות לא נגמרו ישר מומלץ בחום לשמור אותן במקרר ולחמם אותן מעט לפני ההגשה.
  • את הסופגניות ניתן למלא בכל מלית אשר תרצו.

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)