רכיבים:
למרק:
-
3 גזרים קלופים וחתוכים
-
תפוחי אדמה קטנטנים (בערך 8)
-
2 קישואים חתוכים לחתיכות גדולות
-
2 בצלים
-
2 שיני שום קצוץ
-
פטרוזיליה וכוסברה לפי הטעם
-
מלח ופלפל
-
עלי סלרי
-
2 כפות אבקת מרק (פרווה)
לקניידלך:
-
3 כוסות קמח מצה (אפשר גם קמח מצה כוסמין/ללא גולטן)
-
10 גרם אבקת אפייה (שקית רגילה)
-
3 כוסות מים
-
1 וחצי כפיות מלח
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כוס קורנפלור מעורבב עם כוס מים (תחליף לביצה על מנת להדביק את העיסה)
-
כף אבקת מרק
-
2 בצלים מגוררים דק (בפומפיה)
מרק מיסו טבעוני ב-5 דקות הכנה>
אופן ההכנה:
למרק:
- בבסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את שאר הירקות והשום ומטגנים עוד 5 דקות
- ממלאים את הסיר במים כך שהם עוברים את הירקות בקצת, מתבלים לפי הטעם, ומוסיפים את אבקת המרק
- מרתיחים ומעבירים לאש קטנה, מבשלים עוד כשעה וחצי
לקניידלך:
- מערבבים כל החומרים טוב טוב ליצירת עיסה אחידה
- יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, בגודל כדורי שוקולד. חשוב שהם יהיו מאוד מהודקים, כדי שלא יתפוררו בבישול
- נותנים להם חצי שעה "לנוח", מכוסים במגבת
- מבשלים את הקניידעלך במים נפרדים מהמים של המרק, (אנחנו השתמשנו בציר מהמרק עצמו, אבל אפשר גם להרתיח מים להוסיף להם אבקת מרק ולבשל את הקניידעלך בהם) כשהציר\מרק רותח, להעביר לאש קטנה ולהוסיף את הקניידעלך. לבשל אותם 20 דקות במים ולהוציא
שימו לב כי לאחר ההוצאה צריך לתת להם זמן להתמצק, הם קצת נוזליים בהתחלה וזה תקין.