כשאומרים "באן", מתכוונים, לרוב, ללחמניות העננים הרכות והמאודות, שמקורן במטבח הסיני, ושכיף למצוא ולזלול במבחר מליות. אך הידעתם שהשם הנכון שלהם הוא בכלל "באו"? תחשבו על זה, ש- BUNS, זה בעצם הפירוש ללחמנייה. כל לחמנייה! ואילו, BAO BUNS, אלה הלחמניות המאודות שאתם מכירים מהמסעדות האסיאתיות. אבל אתם יודעים מה? זרמתי איתכם וכיניתי את המנה המעלפת שלפניכם בשם לחמניות באן... שיהיה.

להבדיל מהלחמניות הרגילות, שבדרך כלל מוגשות לצד המלית, שהופכת אותן לסנדוויץ' עסיסי ורב טעמים, הפעם תוכלו למצוא מלית נהדרת של עוף טחון ובטטה, בתוך הבצק הלבנבן והמתקתק, עם הפתעה גדולה מאד: אין צורך בסיר אידוי מיוחד כדי להכינן, אלא מספיקה לנו מחבת ביתית רגילה ביותר, שתיתן לנו יופי של תוצאה.

הבצק, בהיותו קל להכנה, וכן רך וטעים לאכילה, הופך את לחמניית הבאן (באו) שלנו למושלמת ביותר, כשאת המלית אפשר לשנות ולגוון בכל דרך שתרצו, ולפי טעמכם האישי.

ממרח קארי נהדר שציוותתי למנה הזו, מייצר ביס מהחלומות, והתחתית המעט חרוכה שמתקבלת מהטיגון הראשוני, מקנה ללחמנייה מרקם מופלא: מעט קראנצ'י בתחתית, עננים מעל ומלית עשירה וטעימה מבפנים.

לבצק:

  • 1 קילו קמח שמרים

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 2 כפות סוכר לבן

  • ¼ כוס שמן

  • 2.5 כוסות מים חמימים

  • 1 כפית מלח

למלית:

  • ½ קילו עוף טחון

  • ½ כוס בטטה מבושלת ומעוכה (כבטטה קטנה)

  • 1 בצל מטוגן

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 2 כפות כוסברה קצוצה

  • 1 כף גדושה קורנפלור

  • 2 כפות רוטב טריאקי

  • 1 כפית שמן שומשום

לאיולי קארי:

  • ½ כוס מיונז

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כף קארי

  • ½ כפית כורכום

  • קורט מלח

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק,למעט המלח, לקערת המערבל ולשים במהירות בינונית, עם וו לישה במשך 7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה
  2. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים להתפחה במקום חמים במשך 1-2 שעות להכפלת הנפח
  3. לאחר שהבצק תפח, נותנים לו אגרוף קל להוצאת האוויר, ויוצרים ממנו נקניק ארוך. מסמנים עם סכין קו קטן במרכז נקניק הבצק, בכל חצי מסמנים עוד קו, ובכל רבע שנוצר, מסמנים שני קווים נוספים, במרווחים זהים, כך שנוצרים לנו 12 חלקי בצק די שווים
  4. חותכים את הסימונים שעשינו בסכין, ומניחים את 12 חלקי הבצק בצד
  5. למלית: מכניסים את כל החומרים לקערה, ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  6. לוקחים חתיכת בצק אחת מתוך ה 12 שחתכנו, מרדדים אותה, ומניחים במרכזה כף גדושה מן המלית
  7. סוגרים את שולי הבצק כלפי פנים, מותחים היטב ומהדקים
  8. נוצרה לנו לחמנייה שחלקה העליון חלק וחלקה התחתון צבוט, שאותה מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק והמלית
  9. מכסים את הלחמניות במגבת גדולה, ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
  10. מאדים:  מכיוון שמדובר בכמות גדולה, סביר להניח שתצטרכו להכין את הלחמניות בשתי נגלות, או בשתי מחבתות במקביל: יוצקים למחבת גדולה ועמוקה כחצי כוס שמן, ומניחים עליו 6 לחמניות בצורה מרווחת
  11. מטגנים את חלקן התחתון של הלחמניות, במשך 2-3 דקות, על אש בינונית, עד שהתחתית הופכת זהובה
  12. לאט ובזהירות, יוצקים מים רותחים לתבנית, עד לגובה של כשליש מהלחמניות. (מתחילים בקצת מים, עד שנרגע הביעבוע שנגרם מהמפגש של שמן ומים, וממשיכים לאט לאט)
  13. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש, ושוכחים לעשרים דקות
  14. חוזרים על פעולת האידוי עם שאר הלחמניות, שימו לב שאם יש במכסה חור אידוי, לאטום אותו בנייר אלומיניום. אנו צריכים שהאדים יישארו במחבת ולא יברחו החוצה
  15. לאחר 20 דקות מסירים את המכסה, מגביהים את האש לעוד חמש דקות, ומכבים.
  16. הגשה: מערבבים את כל חומרי האיולי-קארי, חוצים את החלק התחתון והריק של הלחמנייה, מורחים באיולי קארי ומוסיפים ירקות שאוהבים

אוהבים לחמים? אתם מוזמנים למתחם האפייה שלנו>