לא תתפסו אותי צופה ביורו וגם לא  בכדורגל ישראלי. אלה לא עולמות התוכן שלי בגדול, אבל בהחלט תוכלו למצוא אותי מפנק חברים ומשפחה ונהנה גם בעצמי מכיבוד מושקע באירוע שכזה, במיוחד מעשה ידי כמובן. 

בינינו, מיציתי את נושא הפיצוחים והכיבוד הנדוש, במיוחד שחשוב לי לא להגזים בנשנושים עתירי שומן ומלח. בא לי לאכול בכיף ולהרגיש טוב אחרי ולכן החלטתי להכין צלחת מאפים ופינוקים ממנה אוכל ליהנות בנחת מבלי לחשבן, מגש מלא בנשנושים שווים ומיוחדים. 

אז מה בתפריט? 

עוגיות עבאדי על בסיס שמן זית עם שומשום וגרעיני חמניה,

לחמניות פרמז'ן על בסיס שמן זית וגבינה לבנה,

אדממה מתובלת בצ'ילי וגרידת לימון,

ומטבל על בסיס שמנת חמוצה עם גזר טרי בצד, 

ככה שכל אחד יוכל למצוא משהו שהוא אוהב וליהנות ממנו עד הסוף.

והמתכונים, ממש פה לפניכם:

עוגיות עבאדי קצת אחרת 

המצרכים:

  • 280 גר' קמח
  • 10 גר' אבקת אפייה
  • 120 מ"ל שמן זית אורגני green
  • 120 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח
  • 100 גר' תוספות גרעינים ( 50 גרם גרעיני חמנייה+ 50 גרם שומשום מלא אורגני green)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד
  2. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים קטנים
  3. מכל כדור יוצרים "נקניק" ומעגלים לצורת בייגלה/עבאדי
  4. אופים בחום של 180 מעלות טורבו 15-20 דקות
     

לחמניות גבינה 

המצרכים:

  • 280 גר' קמח
  •  10 גר' אבקת אפייה
  • 250 גר' גבינה לבנה 5%
  • 100 גר' פרמזן מגורר
  • 100 מ"ל שמן זית אורגני green
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים את על חומרי הבצק עד לאיחוד
  2. יוצרים כ-20 לחמניות קטנות
  3. מניחים את הלחמניות על תבנית תנור, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום/פרג מעל
  4. אופים בחום של כ-180 מעלות טורבו כ– 15 דקות
     

אדממה עם טוויסט

המצרכים:

  • חבילת אדממה אורגנית green
  • 2 כפות שמן זית אורגני green
  • כפית גרידת לימון
  • 1/2  כפית צ'ילי גרוס
  • כף מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האדממה על פי הוראות היצרן על האריזה
  2. לאחר הבישול מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב

מטבל שמנת חמוצה

הרכיבים:

  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • שן שום כתושה
  • כף שמן זית אורגני GREEN
  • מלח + פלפל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המטבל
  2. מגישים לצד ירקות טריים חתוכים