שניצלונים אפויים ללא גלוטן

האם יש משהו שילדי ישראל אוהבים יותר משניצל? מתכון קל ופשוט לשניצלוני עוף 'קלאסיים' עם שני טוויסטים שהופכים אותם גם לבריאים ומאוזנים יותר, גם למתאימים לצליאקיים, וגם להרבה יותר קראנצ'יים! במקום פירורי לחם משתמשים לציפוי בקורנפלקס ללא גלוטן, ובמקום לטגן אופים, לא תאמינו כמה זה טעים.

למתכון שניצלונים בתנור>

שניצל תירס ללג של תומר אומנסקי (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

שניצל תירס ללא גלוטן

גם לילדים צמחונים מגיע שניצל קריספי (פריך) מושלם, אופציה אחת היא המתכון של תומר אומנסקי לשניצל תירס אמיתי שמתאים גם לנמנעים מגלוטן ובעצם לכל מי שאוהב אוכל טעים. קריספיות ממכרת, טעם מתקתק של תירס וקטשופ בצד – מדובר בביס מושלם, שגם אנחנו נשמח לנשנש בצהריים

למתכון שניצל תירס>

צ'יפס קולרבי (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

צ'יפס קולרבי

גמה אוכלים ליד השניצל? צ'יפס כמובן. תמיד אפשר לאפות את הצ'יפס שלכם כדי להפחית קצת את כמות השמן, אבל אם בא לכם להפוך את הארוחה לממש מאוזנת, ולהוסיף עוד קצת ערכים תזונתיים, נסו להחליף את תפוח האדמה הקלאסי בקולרבי. המראה מספיק דומה כך שהילדים לא יחשדו והתוצאה עסיסית, כיפית וטעימה לא פחות מהמקור.

למתכון צ'יפס קולרבי של יונית צוקרמן>

קטשופ ביתי (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

קטשופ ביתי

טוב, פה אנחנו כבר ממש פונים למשקיענים שבהורים, אבל אם כבר הופכים את השניצל והצ'יפס למאוזנים, לא נפנק את הילדים גם בקטשופ ביתי איכותי. חוץ מזה, זו אחלה דרך לנצל עגבניות עייפות, וזה גם הרבה יותר טעים.

למתכון קטשופ ביתי של רחלי קרוט>

פתיתים ללא גלוטן (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

פתיתים ללא גלוטן

אמרנו מאכלים שילדים אוהבים? אמרנו פתיתים. ולא רק שהילדים אוהבים אותם, גם ההורים אוהבים אותם כי הם כל כך פשוטים להכנה. היום אפשר למצוא בכל סופר גרסה ללא גלוטן שהופכת אותם לקצת יותר מאוזנים, ולרוטב האדום הקלאסי אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים.

למתכון פתיתים עם ירקות>

פתיתי כוסמת ברוטב אדום (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

פתיתי כוסמת ברוטב אדום

אם הילדים שלכם לא בררנים מידי, ואתם רוצים לקחת את האיזון אפילו עוד צעד אחד קדימה, אפשר פשוט להחליף את הפתיתים בכוסמת כמו במתכון הזה של שיינא גרשוביץ שהוא גם טבעוני, גם נטול גלוטן ולגמרי סוגר פינה.

למתכון פתיתים מכוסמת של שיינא גרשוביץ>

המבורגר קינואה טבעוני (צילום: דניאל שכטר)
צילום: דניאל שכטר

המבורגר קינואה

גם אם חשקה נפש של ילדיכם בהמבורגר עסיסי, אין שום סיבה לסור אל דוכני הפאסט פוד בקניון ההומה, גם המבורגר אפשר להכין בבית, בגרסה מאוזנת יותר שמטיבה איתנו ועם הסביבה. כמו למשל במתכון הזה להמבורגר קינואה פשוט שאפשר להכין במחבת או בתנור. 

למתכון המבורגר קינואה>

קציצות טופו ברוטב עגבניות (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

קציצות טופו ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות, מוגשות לצד אורז לבן "נקי" הן מאכל ילדות אהוב בלא מעט בתים, גם להן יש לנו גרסה מאוזנת יותר טבעונית ונטולת גלוטן. קציצות טופו שאופים בתנור, עם רוטב עגבניות פיקנטי (לילדים אפשר לוותר על הפלפל החריף) משגע.

למתכון קציצות טופו>

שניצל טופו (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

שניצל טופו

טופו הוא חומר גלם כל כך ורסטילי שאפשר להכין ממנו כמעט הכל, אבל הכי כיף להכין ממנו שניצלים. מתכון פשוט וקל לשניצל טופו קריספי וממכר שישמח כל ילד טבעוני, ובעצם כל ילד חובב שניצל.

למתכון שניצל טופו>

בולונז טבעוני (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

בולונז טבעוני

עוד מנה אהובה במיוחד על ילדים ומבוגרים כאחד, שאפשר להפוך לטבעונית ולמאוזנת יותר ממש בקלות היא ספגטי בולונז. בגרסה הזו את הבשר מחליף בולונז עדשים ופטריות ברוטב עגבניות עשיר, ואם בא לכם עוד קצת איזון החליפו את הפסטה באחת ללא גלוטן.

למתכון ספגטי בולונז טבעוני>

לביבות כרובית, שיבולת שועל וגבינות (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

לביבות כרובית

לביבות צמחוניות מהירות וקלות במיוחד להכנה מארבעה רכיבים בלבד, שישכנעו גם את הילדים שלכם שכרובית זה הכי טעים שיש. 

למתכון לביבות כרובית>

שניצל ברוקולי טבעוני ללא גלוטן (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

שניצל ברוקולי אפוי

פתחנו עם שניצל ונסיים עם שניצל, המתכון האחרון שלנו הוא באמת אחד שמתאים לכולם, ודרך נהדרת "לדחוף" לילדים קצת ירקות לארוחה. שניצל ברוקולי שהוא גם טבעוני, גם ללא גלוטן, וגם נאפה בתנור – יותר בריא מזה ונשתגע.

למתכון שניצל ברוקולי>