אחד המרקים שאפשר להגדיר אותו כארוחה שלמה הוא מרק חרירה. מדובר במרק עשיר, סמיך ומשביע, שכל כולו טעמים וניחוחות של בית, ששלל מרכיביו וכן עשבי התיבול שהוא מכיל, ובכללם, ערימה נכבדה של עלי תרד, מעניקים לו טעם מעט חמצמץ וצבעוניות נפלאה.

את המרק הזה אפשר להכין בדרך הארוכה של השרייה ובישול גרגרי החומוס והעדשים מראש, או פשוט להשתמש, כמוני, בשקיות קפואות של מוצר מבושל מראש.

על דבר אחד חשוב שלא לוותר, וזה בישול מקדים לבשר, כדי שהוא יהיה מוכן ורך ביחד עם כל מרכיבי המרק. למי שמעדיף את המרק ללא בשר, כמובן שניתן לוותר עליו.

  • קילו בשר שריר חתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
  • 3 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
  • חופן גדול כוסברה טרייה קצוצה
  • חופן גדול פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים מבושלים ומוקפאים
  • 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות
  • 1 כוס (לפני בישול) אטריות דקיקות מבושלות ומסוננות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן לטיגון

>> מתכונים לחורף חם

  1. מכניסים את הבשר עם מעט מים לסיר לחץ או לסיר רגיל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה, ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ זה ייקח בערך 30 דקות מרגע הרתיחה, ובסיר רגיל כשעתיים
  2. מוציאים את הבשר מהנוזלים, ומסננים
  3. מחממים מעט שמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות
  4. מוסיפים לסיר את הבשר המבושל, את כל הירקות החתוכים, את גרגרי החומוס ואת העדשים, ומטגנים יחד 2-3 דקות תוך ערבוב
  5. מוסיפים את כל התבלינים, וממשיכים לטגן עוד כדקה יחד, תוך ערבוב
  6. מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים
  7. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר, ומביאים לרתיחה
  8. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, עשבי התיבול ואת התרד, ומערבבים
  9. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את הלהבה של הגז, ומבשלים לפחות שעה, עד שהירקות והקטניות מתרככים
  10. כשהמרק מוכן, זה הזמן להסמיך אותו מעט: מוציאים מהמרק 2 מצקות של נוזלים ומעבירים לצלחת עמוקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שאין גושים בכלל. מוסיפים את תכולת הצלחת בחזרה למרק, דרך מסננת, ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט
  11. מוסיפים את האטריות המבושלות למרק, מערבבים, ומכבים את האש