• 1 שקית ברוקולי קפוא
  • 2 בטטות גדולות - קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 1 בצל גדול סגול - חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום מתוק - חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב מתוק - חתוך לקוביות
  • ספריי שמן
  • 1 כפית מלח בישול גס
  • 1 כף שום גבישי
  • 1/2 כוס שקד קלוף טבעי - קצוץ

 לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית פרימיום
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מלח מטבח מעולה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל
  • 2 כפות עלי קורנית (טימין) - ללא גבעולים
  • 1 כף סילאן

  1. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הברוקולי, הבטטות והבצל הסגול
  2. ממליחים במלח גס ומרססים בספריי שמן
  3. אופים בחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות ומצננים
  4. מעבירים את תכולת תבנית האפייה לקערה

    מתכון ברוקולי צלוי עם ויניגרט ופיצוחים>

  5. מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים ומערבבים
  6. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
  7. שופכים את הרוטב מעל סלט הברוקולי ומערבבים
  8. מעבירים לצלחת הגשה
  9. מפזרים את שבבי השקדים מעל ומגישים