- 1 שקית ברוקולי קפוא
- 2 בטטות גדולות - קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
- 1 בצל גדול סגול - חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום מתוק - חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב מתוק - חתוך לקוביות
- ספריי שמן
- 1 כפית מלח בישול גס
- 1 כף שום גבישי
- 1/2 כוס שקד קלוף טבעי - קצוץ
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית פרימיום
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מלח מטבח מעולה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל
- 2 כפות עלי קורנית (טימין) - ללא גבעולים
- 1 כף סילאן
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הברוקולי, הבטטות והבצל הסגול
- ממליחים במלח גס ומרססים בספריי שמן
- אופים בחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות ומצננים
- מעבירים את תכולת תבנית האפייה לקערה
מתכון ברוקולי צלוי עם ויניגרט ופיצוחים> - מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים ומערבבים
- בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
- שופכים את הרוטב מעל סלט הברוקולי ומערבבים
- מעבירים לצלחת הגשה
- מפזרים את שבבי השקדים מעל ומגישים