שבועות הפך להיות שם נרדף למאכלים חלביים בהכרח, בעיקר בתוספת בצקים ושאר פחמימות. הפעם, לצד כל מאפי הגבינות הכבדים בחרתי ללכת על סלט קליל, אך עשיר מאוד, שמתאים גם לטבעונים שבשולחן וגם לתזונה ללא גלוטן כך שהוא מושלם לאירוח בשולחן החג. 

הסלט מבוסס על פסטה green עם או בלי גלוטן ויש בו טוויסט של קרם חרדל וקשיו שהוא השוס כאן, רוטב מיוחד היוצר עומק טעמים ומרקמים שמשדרג את הסלט.

  • 1 חבילת פסטה פוזילי green עם או בלי גלוטן מוכנה לפי הוראות היצרן וקרה

  • צרור בצל ירוק

  • 1 חבילת עגבניות שרי

  • קומץ זיתי קלמטה

  • צרור סליקורניה (לא חובה, אפשר לוותר או להחליף בצלפים או בעגבניות מיובשות)

לרוטב:

  • 3/4 כוס קשיו טבעי

  • 1/4 כוס חרדל חלק עדין

  • 2 כפות שמן זית green או זרעי ענבים

  • 3 כפות חלב שקדים או שיבולת שועל green

  • 2-3 שיני שום

  • מלח לפי הטעם

  • מיץ מחצי לימון

  1. משרים את אגוזי הקשיו ללילה במים נקיים. אם אין זמן- מבשלים עשר דקות את הקשיו במים רותחים ושוטפים אחרי רתיחה
  2. בבלנדר מעבדים את הקשיו עם מיץ הלימון, חלב השקדים (אפשר גם מים), ומעט מלח עד לקרם חלק יחסי,
  3. מוסיפים את החרדל, השמן, ושום כתוש, ומעבדים עד לקרם זהוב וחלק. טועמים ואם צריך מאזנים חמיצות עם עוד לימון, מתבלים עם עוד מלח ואם הקרם אינו נוזלי מספיק ניתן להוסיף עוד מעט מים קרים או מעט חלב
  4. קוצצים את הירקות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב את הרוטב ומגישים/ אפשר לגוון עם כל ירק שרוצים- ברוקולי או כרוב ניצנים למשל יעבדו היטב

עוד סלטים טעימים לשבועות>