קינוח איטלקי קלאסי שהוא בין מוס לבין גלידה והוא באופן טבעי ללא גלוטן – דורש קצת עבודה ותשומת לב אבל שווה את המאמץ.

אפשר לגוון את הפירות לפי הטעם והוא לעיתים יתהדר גם בעיטורים של פירות מסוכרים, שקדים וצימוקים אבל הגרסה הכי מרעננת בעיניי היא עם פירות טריים ומעט חמצמצים.

  • 1 קופסת פטל, אוכמניות או תותים

  • 6 חלמונים

  • כוס סוכר

  • שליש כוס סירופ מייפל green

  • רבע כוס מיץ לימון

     

  • 3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים (אפשר בלי, אם מתעקשים)

     

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה

  1. מרסקים מחצית מכמות פירות היער לרסק חלק
  2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר והמייפל בקערת המיקסר שלוש דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, והליקר ומערבבים
  3. מבשלים את התערובת על סיר ובו מים רותחים, על אדים, תוך טריפה, כעשר דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט ומקררים
  4. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה לגמרי. מערבבים את הקצפת אל תערובת החלמונים הקרה, יוצקים לתבנית מלבנית או עגולה
  5. יוצקים על התערובת את רסק הפטל בתנועות סיבוביות ובזרם דק. אחר כך חורצים עם צידו השני של מזלג או כף שבילים בתערובת לקבלת דוגמה נאה ומכניסים למקפיא
  6. לפני ההגשה מניחים מעל כמה פירות פטל