מאז שהפסקתי לאכול בשר/עוף עולם התחליפים שלי רק גדל והתפתח, וזה הרבה יותר כיף ממש שחשבתי! והפעם החלטתי ללכת על מאכל מוכר, וכלכך טעים רק בפן הצמחוני וללא גלוטן שלו... והוא לא פחות ממעולה! אז מה צריך?

  • כוס וחצי שיבולת שועל דקה שופרסל green
  • חצי בטטה בינונית מבושלת (במיקרוגל או במים או בתנור)
  • בצל פרוס
  • חציל קצוץ דק דק

תיבול:

  • מלח
  • פפריקה אדומה
  • כמון לפי הטעם

טופינגס

  • טחינה (אפשר מתובלת, מתכון בהמשך)
  • חתיכות עגבנייה
  • עירית קצוצה
  • שמן זית אורגני שופרסל green

טחינה מתובלת

  • 2 כפות טחינה גולמית שופרסל green
  • 6 כפות מים
  • חצי לימון סחוט
  • מלח
  • חצי כפית שום גבישי

  1. טוחנים את השיבולת שועל בבלנדר/מעבד מזון (ממליצה להוסיף מעט יותר למקרה הצורך אחר כך) עד לקמח
  2. בקערה, מועכים את הבטטה ומוסיפים את הקמח. מערבבים טוב טוב (אפשר עם הידיים) עד לבצק. אם הבצק נשאר דביקי אפשר להוסיף עוד קמח. (זה תלוי בעמילן בבטטה). משטחים על נייר אפייה בצורת עיגול ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15-20 דקות
  3. לבינתיים: מטגנים את הבצל עם מלח עד שהוא מזהיב. מוסיפים את החציל וממשיכים לטגן (אם נגמרים הנוזלים, ממליצה להוסיף עוד שמן זית). ברגע שהכל מצטמק, מוסיפים את התיבול ומערבבים
  4. מערבבים היטב את  מרכיבי הטחינה המתובלת (אם רוצים)
  5. מפזרים מעל הבצק את תערובת הבצלים והחצילים, מניחים עגבנייה, טחינה, ועירית

 מתכונים ליום העצמאות>