הבית שלנו מלא דרישות אוכל ספציפיות: טבעונים, צמחונים, ללא מוצרי חלב, ללא גלוטן, לא חריף, ללא
כוסברה ועוד פטנטים כהנה וכהנה.
הנה עוגה נהדרת ללא גלוטן, אבל עם המון טעם.

  • 200 גרם שקדים קמח שקדים שופרסל green
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 5 ביצים, מופרדות
  • כוס ורבע סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • שליש כוס מיץ לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • חופן שקדים פרוסים קלויים
  • אבקת סוכר

  1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלו). מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
  2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס
    מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
  3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות, לתערובת תפוחה ובהירה ומערבלים
    פנימה את קמח השקדים. מוסיפים את החלמונים, בהדרגה אחד אחר השני תוך כדי עבודת המכשיר,
    עד שהם נבלעים בתערובת
  4. מערבלים פנימה תחילה, את מיץ וקליפת הלימון והקורנפלור, ולבסוף את הגבינה. מקפלים את קצף
    החלבונים לתערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה
  5. יוצקם לתבנית המוכנה ואופים כ-45 דקות
  6. מקררים את העוגה, מפזרים עליה את השקדים הפרוסים ובוזקים באבקת סוכר