היום נפתיע עם קדירת פלפלים אדומים ממולאים שכולם אוהבים, אבל במקום האורז הרגיל ו/או הבשר שבדרך כלל ממלאים את תוכנם, הפעם נפנק אותם במג'דרה נהדרת ועמוסת בצל מטוגן, ואני מתעקשת על אלה האדומים משום שהטעם שלהם הרבה יותר מתקתק וטעים לאחר הבישול.

המג'דרה, שהיא מיקס של אורז ועדשים, נחשבת למנת חלבון, ולכן מושלמת כארוחת צהרים מלאה, ומתאימה כמובן גם לקהל הצמחוני והטבעוני.

אני אוהבת את המנה הזו במיוחד בתוספת של טחינה סמיכה, ומבחינתי זו כבר חגיגה שלמה.

  • 7-8 פלפלים אדומים

  • 1 בצל גדול

  • 2 כוסות אורז יסמין

  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

  • 1 כפית כמון

  • 2 כוסות מי ברז

  • מעט שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

  • 200 גרם רסק עגבניות

  • 4 כוסות מי ברז

  • 1 כף אבקת שום

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • 1 כף שמן קנולה

  • מלח ופלפל

  1. משרים את העדשים חצי שעה במים, ומסננים
  2. שוטפים את האורז ומסננים
  3. שוטפים את הפלפלים, חותכים את החלק העליון שלהם ושומרים אותו בצד, ומנקים את הפנים מגרעינים
  4. חותכים את הבצל לרצועות דקות
  5. מחממים מעט שמן בסוטאז', ומטגנים את הבצל עד להזהבה
  6. מוסיפים את האורז והעדשים, את עשבי התיבול והתבלינים, ומערבבים כשתי דקות תוך המשך טיגון
  7. מוסיפים לתערובת כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב עד שהמים נספגים באורז

    כך תכינו מג'דרה מהירה>
  8. מוסיפים עוד כוס מים, ושוב מביאים לרתיחה ומערבבים עד לספיגה באורז
  9. מכבים את האש. מערבבים את כל חומרים הרוטב, מוסיפים ממנו כוס לתערובת האורז, ומערבבים.
  10. את יתרת הרוטב יוצקים לתוך סיר רחב וגדול
  11. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והעדשים, סוגרים אותם במכסה שלהם, ומניחים בסיר בתוך הרוטב
  12. מביאים לרתיחה על הכיריים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה עד שהאורז והעדשים מתרככים
  13. לאחר שמסירים מהאש ניתן להכניס לתנור למספר דקות להזהבה מתחת לגריל