מי שאחראית על המתכון המשגע הזה היא מאיה דרין, שפית, עיתונאית קולינריה, יועצת ומפיקת תוכן קולינרי. בנוסף לאלו, דרין היא גם כתבת מדורי המתכונים והאוכל בעיתון "ישראל היום", היועצת הקולינרית של תכנית הטלוויזיה "מאסטר שף", מובילת מיזמים גסטרונומיים ומנחת סדנאות קולינריה. המתכון מיועד ל-4 סועדים.

הרכיבים:

2 יח' זוקיני ירוק גדול

2 חבילות גבינה מסוג סנט מור

לציפוי:

3 ביצים

1 כפית פפריקה

1 כפית שום יבש

1 כוס פירורי לחם פשוטים + 1 כוס פירורי פנקו

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס לפי הטעם

לטיגון:

שמן קטו-אויל

להגשה:

פלחי לימון

אופן ההכנה:

פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות.

פורסים את הגבינה לפרוסות דקות.

מכינים "סנדוויצ’ים" משתי פרוסות זוקיני ופרוסת גבינה ביניהן.

בקערה מערבבים ביצים עם התבלינים.

בקערה נוספת מערבבים פירורי לחם ופנקו.

טובלים את ה"סנדוויצ’ים" בביצה המתובלת ומיד לאחר מכן בפירורי הלחם, מהדקים היטב.

מחממים שמן קטו-אויל במחבת רחבה. ברגע שעולים מהמחבת אדים לבנים, חסרי ריח, זה סימן שהשמן חם וניתן להתחיל לטגן, או לחילופין להנמיך את האש.

מטגנים את ה"סנדויצ׳ים" משני הצדדים עד שמזהיבים יפה.

מגישים חם בליווי פלחי לימון.

הניטראליות המוחלטת של שמן הקטו-אויל, ממש כמו מים, ללא כל טעם או ריח, מתאימה מאוד לרכיבים עדיני טעם כמו הזוקיני שבמתכון. בזכותו קל ליהנות מטעמו הטבעי של הקישוא ללא טעם של שמן טיגון שמאפיל עליו.