לרגל "יום אוהבי הבננות" (כן, יש כזה יום), שחל ב-27.8, הבאנו לכם מתכון חדש של מאיה דרין לקינוח שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו: בננה מטוגנת בטמפורה עם רוטב קרם קוקוס וריבת חלב, בליווי פסיפלורה טרייה, מטוגן בשמן קטו-אויל כמובן, לטיגון טעים, בטוח ובריא יותר, עם פחות ריח טיגונים בבית, ובלי "לצבוע" את הבננות בטעם של שמן.

רשימת מרכיבים ל-4 מנות:

  • 2 בננות בשלות
  • 1 כוס קמח טמפורה
  • ½ כוס מים קרים מאוד (ועוד ¼ כוס מים אם יש צורך בכך)
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • שמן קיטו-אויל לטיגון עמוק

רוטב קרם קוקוס וריבת חלב:

  • 2 כוסות קרם קוקוס טבעי
  • 4 כפות ריבת חלב

להגשה:

  • 4 יחידות פסיפלורה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית שטוחה קינמון
מאיה דרין - בננה מטוגנת (צילום: מאיה דרין)
צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

  • מכינים רוטב: מביאים את קרם הקוקוס לרתיחה, מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים היטב, ומבשלים במשך 4 דקות על להבה נמוכה לרוטב סמיך ואחיד.
  • לפסיפלורה: מרוקנים את תוך הפסיפלורה ושמים בקערה קטנה.
  • לבננות: מערבבים קמח טמפורה, סוכר ומים קרים לבלילה בסמיכות של טחינה. הבלילה צריכה להיות סמיכה מספיק על מנת לעטוף את פרוסות הבננה, אך לא סמיכה מדיי.
  • מחממים את שמן הקטו-אויל בסיר סוטאז׳, כך שפני הסיר יהיו רחבים וניתן יהיה לטגן את כל פרוסות הבננה בבת אחת.
  • חותכים את הבננות לפרוסות, טובלים בבלילה ומעבירים בזהירות לשמן החם.
  • מטגנים במשך כ-5 דקות עד להזהבה, יש לשים לב כי קמח טמפורה אינו משחים אלא מזהיב קלות.
  • מעבירים את הבננות המטוגנות לכלי עם נייר סופג, סופגים שאריות שמן ומעבירים לכלי הגשה.
  • מפדרים באבקת סוכר וקינמון ומגישים בליווי הרוטב והפסיפלורה.

בתאבון ו"יום אוהבי הבננות" שמח.