יום הפסטה הוא הזדמנות מעולה להכנס למטבח ולבשל, ובכן... פסטה! אבל לא סתם פסטה, כזאת שהיא גם בלי גלוטן, גם טבעונית ובעיקר טעימה בטירוף! כזאת שעטופה ברוטב רוזה בריא יותר, מאוזן יותר ועם ירקות שמוסיפים גם ערכים תזונתיים אבל גם טעם כיפי ומרקם רך. בקיצור, רוצו להכין.

  • 1/2 חבילה (200 גרם) פוזילי ללא גלוטן green

  • 2 כפות שמן זית

  • 4 שיני שום, קלופות

  • 1 סלסלה עלי תרד

  • 1 זוקיני או קישוא

  • 1/2 צרור עלי בזיליקום

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס – לא חובה אבל מוסיף

  • 1 כוס עגבניות מרוסקות דק או רוטב עגבניות מוכן

  • 1 כוס קרם קוקוס green

  1. פורסים את השום לפרוסות וחותכים את התרד לרצועות. מגרדים את הקישוא/זוקיני על החלק העבה בפומפייה
  2. ממלאים סיר עם המון מים וממליחים. כשהמים מגיעים לרתיחה מבשלים את הפסטה במשך 12-15 דקות או עד ריכוך. מסננים
  3. בינתיים (יש לכם רבע שעה עד שהפסטה מוכנה וזה בדיוק הזמן שהרוטב מוכן): בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את השום, התרד והקישואים עד ריכוך מוחלט. זה לוקח בערך 5 דקות והכמות תצטמצם לפחות בחצי
  4. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים
  5. מוסיפים מלח, פלפל שחור, צ'ילי ועגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות ומבשלים יחד במשך 5-10 דקות
  6. מוזגים פנימה את קרם הקוקוס  ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב טיפל'ה חמצמץ (תלוי בעגבניות) אפשר להוסיף 1/2 כפית מייפל או סוכר או סילאן או תחליף סוכר. ואם צריך, אפשר להוסיף עוד מלח
  7. כשהפסטה רכה מוסיפים אותה לסיר עם הרוטב ביחד עם 1/2 כוס מים ממי הפסטה. אני אוהבת לשמור את המים רגע בצד עד שאחליט אם הרוטב זקוק לעוד נוזלים
  8. מערבבים את הפסטה עם הרוטב, על אש נמוכה, ומבשלים יחד במשך 3-4 דקות רק עד שהפסטה תספוג את הרוטב כמו שצריך