• 5 כפות שמן קנולה

  • 3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות

  • 1 כוס בורגול

  • 1 כפית מלח

  • 3 כוסות מים רותחים

  • 1 כוס עדשים שחורות

  • 3 כוסות מים קרים

  • ½ כפית כמון

  • ½ כפית מלח

  • ¼ כפית קינמון

  • ¼ כפית בהרט

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-45 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם זהובים-שחומים
  2. בקערה בינונית שמים את הבורגול והמלח ומוזגים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים וכעבור 15 דקות מסננים את הבורגול משאריות המים (חשוב לבדוק שהוא אכן מוכן ואם הוא לא, מחכים עוד 5 דקות)
  3. בסיר בינוני שמים עדשים ו-3 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים
  4. כשהבצלים מוכנים מוסיפים לסיר את הבורגול המוכן ואת כל התבלינים - כמון, מלח, קינמון ובהרט
  5. מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומכבים את האש
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים בורגול? בדיוק ככה>