פסטיבל הטבעונות 'ויגן פסט' נפתח היום במתחם שרונה בתל אביב ויכלול לא רק עשרות דוכני אוכל, אלא גם מתחמי הרצאות, סדנאות ופעילויות לכל הגילים. לקראת הפסטיבל התארח עומרי פז באולפן פאולה וליאון וסיפר לריטה גולדשטיין ודנה גרוצקי על המהפכה הטבעונית בישראל.

"כולנו נחשפים למה שקורה עם משבר האקלים בעולם, כמובן גם מה שקורה עם בעלי החיים - 150 מליארד בעלי חיים שנרצחים כל שנה בשביל האוכל שלנו, וגם מטעמי בריאות - מכל הסיבות האלה אנחנו מקדמים טבעונות והפסטיבל הוא רק אחד מהפרויקטים שלנו".

כיצד ישראל נהייתה פורצת דרך בעולם הטבעוני? (צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת 12)
מתוך "פאולה וליאון" | צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת 12

מה מחכה לכם בפסטיבל הטבעונות? כל הפרטים כאן>>

לאולפן הגיע עומרי עם מגוון מנות טבעוניות מעשרות מסעדות בארץ, שניתן יהיה למצוא בפסטיבל בשלושת הימים הקרובים. לשאלה הכי נפוצה אולי, למה לקרוא לתחליפים בשם של המנה המקורי השיב פז כי "יש הרבה אנשים שמתגעגעים לעוגת גבינה או להמבורגר, והמאכלים האלה מאפשרים לנו להמשיך ליהנות מהדברים שהיינו רגילים אליהם. כמובן שיש עוד שפע גדול של דברים שהם לאו דווקא תחליפים או חיקויים."

לצד עומרי פז הגיעה לאולפן גם המתכונאית סיון טרם מהבלוג "קוקי כיף" שהכינה יחד עם ריטה גולדשטיין ארטיק  בננה-תמר-פקאן מצופה שוקולד "חלב" טבעוני.

כיצד ישראל נהייתה פורצת דרך בעולם הטבעוני? (צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת 12)
מתוך "פאולה וליאון" | צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת 12