רכיבים (16 יחידות):

  • 400 גרם בשר טחון טבעוני שאוהבים
  • 1 בצל אדום קצוץ דק
  • 150 גרם פיסטוקים קלופים ושלמים
  • 3 ביצים (או לטבעונים 3 כפות זרעי פשתן כתושים ומושרים עם 3 כפות מים חמים)
  • 2 פרוסות לחם עבות ספוגות במים - סחוטות בעדינות ומפוררות לחתיכות של 1 ס"מ בערך
  • 1 כוס עלי נענע טריים קצוצים גס
  • 1 כוס כוסברה קצוצה גס
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • 5 כפות קמח רב תכליתי
  • 1 כף חומץ לבן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי לטיגון

להגשה:

  • סלט ישראלי
  • פלחי לימון טריים
  • טחינה ירוקה

קבב טבעוני (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

למתכון המבורגר טבעוני ביתי בסגנון מזרחי>

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל רכיבי תערובת הקבב. צריך לערבב את התערובת היטב עד להאחדה
  2. עם ידיים רטובות יוצרים צורת קבב מוארך ושמנמן (שימו לידכם קערה עם מים) אבל לא להדק אותו מדי שלא יצאו קבבים נוקשים
  3. מטגנים קלות במחבת עד להזהבה של שני הצדדים, או שמים על הגריל לשתי דקות מכל צד
  4. מצננים מעט על רשת צינון או על נייר סופג.
  5. מגישים חם לצד פלחי לימון טריים, טחינה וסלט ישראלי

המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.