• 2 כוסות עדשים ירוקות
  • כוס ורבע אורז בסמטי
  • 1/2 כוס אטריות דקות
  • 5 כפות שמן זית green
  • 1 כוס + 3/4 מים רותחים
  • חצי כפית קינמון טחון
  • 1 כפית גדושה מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס במיכל 

לתוספת הבצל:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 בצלים מטוגנים ברבע כוס שמן זית וכפית מלח

לרוטב העגבניות:

  • 5 כפות שמן זית 
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות לפסטה על בסיס בולונז שופרסל 
  • 1 + 1/4 כוסות מים
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

  1. מניחים את העדשים בסיר עם מים עד לכיסוי ומבשלים 25 דקות עד לריכוך, מסננים מהמים ומניחים בצד
  2. בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי רוטב העגבניות ומבשלים עד להסמכה
  3. במחבת מניחים את שמן הזית, המלח והבצלים ומטגנים עד להשחמה
  4. בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ואת התבלינים ומטגנים את האטריות עד להשחמה, מוסיפים את האורז ומערבבים, מוסיפים מים ומנמיכים את הלהבה
  5. מבשלים כ- 20 דקות ומשאירים מכוסה חמש דקות נוספות, מוסיפים את העדשים ומחצית מכמות הבצל ומערבבים בזהירות יחד בעזרת מזלג
  6. מגישים עם רוטב עגבניות מעל ובצל מטוגן

מג'דרה פרגיות של עומר מילר>