לספגטי:

  • 1 חבילת ספגטי מספר 5 שופרסל
  • 1 ליטר מים

לקינואה:

  • 1/4 כוס קינואה green
  • 3/4 כוס מים רותחים

לבולונז:

  • 1 כוס פטריות שמפיניון - טחונות בפולסים
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כוס עדשים שחורות קטנות - מבושלות
  • 1 בצל גדול  קצוץ
  • 4 שיני שום  קצוצות
  • 4 כפות בזיליקום קצוץ לרצועות דקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 כפות שמן זית green
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כוס מים

  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד

  2. לקינואה: בסיר מניחים את רבע כוס הקינואה עם 3/4 כוס מים רותחים, מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומסירים מן האש

  3. בסיר סוטאז' מניחים את שמן הזית עם הבצל קצוץ ושיני השום הקצוצות ומטגנים במשך כ-3 דקות עד להזהבה
  4. מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וחצי כוס המים ומביאים לכדי רתיחה
  5. מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות והקינואה המבושלת ומערבבים
  6. מוסיפים את המלח, הפלפל, האורגנו, הפפריקה והבזליקום
  7. מערבבים ומבשלים במשך כ-10 דקות
  8. בצלחת מנחים את הספגטי ומעליו מניחים את רוטב הבולונז ומקשטים בעלה בזיליקום

אהבתם את המתכון? היכנסו ותיהנו ממנות עיקריות טבעוניות נוספות>