ארוחת הבוקר האהובה עלי בעולם – פנקייקים אווריריים עם שבילים של מייפל (אפשר גם סילאן או דבש) ומלא פירות. עד לפני כמה שנים פנקייקים אצלנו היו נחלתם הבלעדית של בית הפנקייק בויתקין, שם נהגנו לעצור כל המשפחה בדרך לצפון.

בשנים האחרונות, מאז שהטיולים המשפחתיים מעט פחתו, אני נוהגת להכין את הפנקייקים האלה – בגרסתם הטבעונית והלא טבעונית, בכל פעם כשמתחשק לי להתפנק או כשאני נזכרת בפנקייק האגדי של ויתקין.

ביס קטן שכל כולו זכרון מתוק.

הפעם הבאתי לכם גרסה יותר מאוזנת ומזינה של ארוחת הבוקר המושלמת הזאת. גם נטולת ביצים ומוצרי חלב, גם משודרגת עם מנקאי שמפוצץ בערכים תזונתיים וויטמינים וגם לצד פירות יער שמשלימים את כל הטוב הזה.

את המנקאי תוכלו למצוא במחלקת GREEN בשופרסל באיזור המקפיאים ואפשר להוסיף אותו להמון מאכלים כדי להוסיף להם ערכים תזונתיים וחלבון (וגם B12 שחשוב מאוד לכולם אבל בעיקר למי שלא אוכל מוצרים מהחי). משייקים ומאפים ועד ממרחים ותבשילים. ולא, אין לו טעם עז של אצות ולכן הוא משתלב מצוין גם במלוחים וגם במתוקים.

והבונוס הגדול? מדובר בפיתוח ישראלי.

  • 1 כוס קמח לבן או כוסמין בהיר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות סוכר או מייפל green
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 קובייה מנקאי – מופשר
  • 1 ו-1/4 כוסות חלב צמחי מכל סוג שאוהבים
  • 2 כפות שמן

להגשה

  • רוטב מייפל אורגני שופרסל green
  • פירות שאוהבים

פנקייקים עם מנקאי  (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

  1. בקערה בינונית שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר ומערבבים
  2. מוסיפים וניל, מנקאי, חלב ושמן וטורפים עד שהקמח נטמע
  3. מחממים מחבת ומתיזים תרסיס שמן
  4. מניחים 2 כפות מהבלילה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה. חשוב לטגן על אז נמוכה ומומלץ עם מכסה כדי שהאדים יאפו את הפנקייקים גם מבפנים
  5. מגישים עם רוטב מייפל ופירות שאוהבים

ארוחת הבוקר ליום המשפחה של יונית צוקרמן>