בישול ואפייה טבעוניים יכולים להיות קלים, פשוטים ואפילו מהירים, אם רק מכירים את הטריקים הנכונים, הנה 7 טיפים שישדרגו לכם את המטבח הטבעוני: 

  1. להכין ולהקפיא: הבעיה בבישול רב עם קטניות היא שהן דורשות השריה וזמן בישול רב יחסית, ולכן לא זמינות לשימוש באופן מידי, אבל מה שאנשים רבים לא יודעים שאפשר להקפיא קטניות מבושלות. במקום להשתמש בשעועית או חומוס מקופסאות שימורים, אפשר עדיין לשמור על הנוחות והזמינות של קטניות מוכנות מראש על ידי בישול של כמות גדולה של הקטנייה המועדפת עליכם. לאחר הבישול מסננים ומצננים את הקטנייה המבושלת, מחלקים את הכמות לשקיות קטנות ומקפיאים. בעת הצורך שולפים את השקית מהמקפיא ומוסיפים את הקטנייה לתבשילים לקראת סוף הבישול או מחממים אותה במעט מים.
  2. במה מחליפים את הביצה? גם אם אתם לא אוכלים חביתה, ביצים מופעיות בלא מעט מתכונים, מה עושים? קבלו תחליף ביצים נהדר לשימוש בכל סוגי האפייה והבישול: ערבבו היטב את הרכיבים הבאים – 1/4 כוס קורנפלור, 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית קסנטן גאם. מעבירים את התערובת לצנצנת זכוכית אטומה ושומרים אותה במקום קריר. בכל פעם שתצטרכו להחליף במתכון ביצה, השתמשו בכף אחת מהתערובת במקום ביצה אחת.
    קטניות (צילום: NatalyaBond, shutterstock)
    מבשלים, מקפיאים ושולפים בעת הצורך | צילום: NatalyaBond, shutterstock
  3. הבסיס לכל תבשיל – ציר ירקות: כדי להכין ציר ירקות טבעוני שתוכלו להשתמש בו בתבשילים, מרקים ועוד תזדקקו ל: 1 בצל, 5 גבעולי סלרי (עם העלים), 1/2 שורש סלרי, 1/2 שורש פטרוזיליה, 1 גזר גדול, 6 שיני שום, חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה, 2 עלי דפנה, 1 עגבנייה, 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח ושני ליטר מים. להכנה: חותכים את כל הירקות בצורה גסה, מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את שאר הירקות, מכסים במים (לפחות 5 ס"מ מעל הירקות) ומתבלים במלח. מבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות. מסננים את הציר במסננת דקה. מצננים ושומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא עד לשימוש.
    5 סיבות לכך שטבעונות בישראל קלה היום מאי פעם>>
  4. טריק ללחם שחום ומבריק: רגילים למרוח ביצה? במקום זאת ניתן להוסיף לתערובת היבשים של הבצק שאתם מכינים 30 גרם סוכר על כל 500 גרם קמח, זה לא יגרום לכך שהלחם יהיה מתוק, אך זה יעזור לו להשחים יותר מהר. בנוסף אפשר לרסס את חלקו העליון של הלחם ממש לפני ההכנסה לתנור, במעט מים, ולאחר האפייה אפשר להבריש אותו במעט חמאה טבעונית מה שיעניק לו ברק ותוספת טעם.
  5. אקסטרה חלבון: רוצים תוספת חלבון בתזונה? כמו כל אבקת חלבון אפשר להשתמש באבקת חלבון אפונה בשייקים, מאפים, פנקייקים, כדורי אנרגיה ואפילו בהמבורגרים טבעוניים.
    שבבי סויה (צילום: Nedim Bajramovic, shutterstock)
    שבבי סויה הם מקור מצויין לחלבון שאפשר לשלב במגוון מאכלים | צילום: Nedim Bajramovic, shutterstock
  6. טעם גבינתי וערך תזונתי: שמרי בירה הם מוצר נהדר ובריא שניתן להוסיף לכל מתכון בו אתם חפצים לקבל טעם גבינתי. החל מפופקורן ועד לפסטו, פירה, מנות פסטה, מרקים ומאפים מלוחים. אפשר אפילו להוסיף אותם לטחון טבעוני ביתי ולגבינות טבעוניות ביתיות.
  7. תמיד שמרו במזווה שבבי סויה ונתחי סויה שבבי סויה ונתחי סויה הם מוצרים יבשים שלא נמצאים בשימוש רב בארץ בגלל שאנשים רבים לא מודעים לקיומם או לא הצליחו למצוא דרך טובה לשלב אותם בבישול. אבל למעשה מדובר במוצרים עתירי חלבון ובעלי ערך קלורי נמוך אשר שנשמרים במזווה, ואפשא לשלב אותם בשלל מאכלים. ניתן להשתמש בנתחי סויה להכנת מגוון תבשילים טבעוניים, כולל שווארמה טבעונית, על ידי בישולם ברוטב. בשבבי הסויה אפשר להשתמש ליצירת מנות כמו לזניה טבעונית, פלפלים ממולאים, קבבים, קציצות, המבורגרים ורטבים לפסטה.

שני ועדן מצפון הן מחברות הספר הדיגטלי 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.

 באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות שטבעונים חייבים להכיר: