לכבוד האולימפיאדה החברים בשופרסל green ביקשו ממני להכין מנה באווירה יפנית. אז בגלל שלא יכולתי להגיע לטוקיו, ובגלל שאני לא מתכוון להכין סושי קלאסי, החלטתי ללכת על סושי פירות מטריף ורענן שיקפיץ לכם את האנרגיות.

  • 1 ק”ג אורז לסושי
  • 1.5 ליטר מים
  • כפית מלח
  • 400 גרם קרם קוקוס אורגני GREEN
  • 150 גרם סוכר לבן / סוכר קנים חום אורגני GREEN (3/4 כוס)
  • גרידה מלימון שלם
  • דפי סויה צבעוניים (נמכרים בחנויות אפייה מתמחות לרוב)
  • פירות: אבטיח, אננס, נענע, שזיף אדום, מנגו, ליצ’י, אפרסק

  1.  בקערה רחבה שוטפים את האורז 3 פעמים. מסננים את האורז במסננת ומעבירים לסיר בישול רחב
  2. מוסיפים לסיר מים רותחים (ליטר וחצי) וכפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כ20 דקות עד לריכוך האורז
  3. לאחר שהאורז מוכן משאירים אותו בסיר כעשר דקות בצד ובינתיים מבשלים בסיר קטן: קרם קוקוס, סוכר וגרידת לימון עד לרתיחה
  4. מוזגים את תערובת הקוקוס מעל האורז ומערבבים היטב. ניתן להוסיף פנימה גם מיץ סחוט מלימון שלם
  5. מצננים את האורז כעשרים דקות נוספות ונתחיל במלאכת הרכבת סושי הפירות
  6. בזמן שהאורז מצטנן מכינים את הפירות. פורסים את הפירות למקלות (עד כמה שניתן), שוטפים את הנענע ומייבשים
  7. עובדים עם מחצלת סושי מכוסה בניילון נצמד, מניחים מעליה דף סויה, עם ידיים רטובות לוקחים  מהאורז ונשטח מעל דף הסויה עד לקבלת מלבן אורז
  8. מעל האורז מניחים פירות לבחירתנו (לא להגזים עם הכמות) ומגלגלים לצורת רול סושי קלאסי.
  9.  פורסים את הרול באמצעות סכין חדה שטובלים במים. מגישים בצלחת הגשה לצד מייפל ומיץ לימון סחוט

*ניתן לעשות מהאורז גם כדורים בצורת ניגירי ולסדר מעל כל פרי שתרצו ותקבלו ניגירי פירות מדהים.
*מומלץ להכין את הסושי המדובר בסמוך להגשה וביום ההגשה.
*במידה והאורז יבש ולא מספיק לח ניתן להוסיף פנימה עוד קרם קוקוס או סירופ מייפל