הבטיחו לנו חורף ובינתיים יש פה סתיו קליל עם נגיעות קיץ, מזג אוויר שעדיין מתאים לקינוחים ומעדנים קרירים וטעימים.

והפעם, הכוכב הוא הקוקוס, מרכיב שאני מחבבת במיוחד, שעובד מעולה באיזון של פירות יער חמצמצים.

מצרפת מתכון לקינוח טבעוני, ללא גלוטן, מלא בטעמים ומרקמים!

  • 1/2 כוס פניני טפיוקה

     

  • 2 ו-1/2 כוסות מים

     

  • 1 ו-1/2 כפות סוכר או מייפל

     

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

     

  • 1/2 מיכל (250 מ"ל) קרם קוקוס green 

     

להגשה - לבחירתכם:

  • פטל טרי או קפוא ומופשר 

  • אוכמניות

  • קוביות מנגו

  • פסיפלורה

  • קוביות אננס

  • מיץ מ-2 תפוזים או טוחנים כמה פירות לרוטב חלק

  1. סיר בינוני שמים טפיוקה, מים, סוכר ותמצית וניל ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות או עד שמחצית מהפנינים הופכות שקופות. מקפידים לערבב כל הזמן
  2. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך 10-15 דקות נוספות או עד שהפנינים שקופות. אם הטפיוקה סמיכה מדי אפשר להוסיף חצי כוס מים ולערבב
  3. מעבירים לכוסות עד 3/4 גובה ומקררים היטב במקרר במשך שעה
  4. מערבבים פירות שאוהבים עם מיץ תפוזים או מחית פרי או מיץ אננס ומניחים כמות נדיבה מעל הטפיוקה
  5. מגישים קר קר