מריחים את פסח בפתח לפי כמות המתכונים שכבר מתחילים לרוץ ברשתות, בקבוצות, ובמשפחות, אך מה אוכלים הטבעונים במקום הדגים והבשרים? קבלו 5 מתכונים שכל טבעוני ישמח לקבל בליל הסדר ובאינסוף הארוחות שאחריו

קציצות פראסה ומנגולד טבעוניות

למצרכים:

  • בצל גדול קצוץ
  • כרישה קצוצה
  • שן שום קצוצה
  • כמה עלי מנגולד (אפשר גם בלעדיו)
  • זוקיני
  • חבילת טופו
  • מלח
  • פלפל

איך מכינים?

  1. מקפיצים על מחבת בצל, כרישה, שום ומנגולד קצוץ עד שהתערובת רכה
  2. מכניסים למעבד מזון חבילת טופו, זוקיני, מלח ופלפל
  3. מערבבים את שתי התערובות ומכינים קציצות
  4. אופים את הקציצות בתנור בחום גבוה של 250 מעלות למשך 20 דקות בערך

עלי גפן מתקתקים

עלי גפן לפסח (צילום: שרון ינובסקי קפלן)
צילום: שרון ינובסקי קפלן

למצרכים:

  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • כוס אורז עגול
  • עלי גפן (תמיד עדיף טריים – אם משתמשים במשומר – תשטפו אותם היטב במים)
  • 4 עגבניות חתוכות לפרוסות
  • צנוברים
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 לימונים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור שמיר
  • חצי צרור נענע
  • מלח
  • פלפל
  • קינמון

איך מכינים?

  1. מקפיצים 3 בצלים קצוצים
  2. מוסיפים את הצנוברים, אורז, מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וקינמון). מורידים מהאש
  3. מוסיפים לתערובת ירוקים קצוצים דק: נענע, פטרוזיליה ושמיר, מוסיפים לימון סחוט ומערבבים
  4. מניחים בתחתית סיר עגבניות חתוכות לפרוסות
  5. ממלאים את עלי הגפן בתערובת האורז ומניחים בסיר
  6. מוסיפים 2 כפות רכז רימונים, לימון סחוט ו2 כוסות מים
  7. מבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות

מרק כתום עם קרם קוקוס

למצרכים:

  • בטטה
  • דלעת
  • 4 גזרים
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 שיני שום
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • מלח
  • פלפל
  • ג'ינג'ר

איך מכינים?

  1. מקפיצים בסיר בצל קצוץ, מוסיפים את שיני השום
  2. מוסיפים את הירקות הכתומים ומים עד לכיסוי הסיר
  3. מבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים
  4. מוציאים חצי מהמים ומוסיפים קרם קוקוס, ג'ינג'ר טרי, מלח ופלפל לפי הטעם
  5. טוחנים

מג'דרה אפויה בתנור עם דלעת וערמונים

מג'דרה אפויה (צילום: שרון ינובסקי קפלן)
צילום: שרון ינובסקי קפלן

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז
  • חצי כוס עדשים ירוקות מושרות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 3-4 שיני שום קצוצים
  • חצי דלעת חתוכה לקוביות
  • שקית ערמונים קלויים
  • 1/4 כוס סויה דלת נתרן
  • 2 כפות סילאן
  • מלח פלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר, מערבבים ומוסיפים כ-4 כוסות מים
  2. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך כשעה וחצי. מומלץ לבדוק מדי פעם מה מצב המים ואם יש צורך להוסיף

פרלינים מ-5 מרכיבים

מצרכים:

  • חבילת שוקולד מריר
  • כחצי כוס חלב צמחי
  • 2 כפות טחינה
  • כף סילאן
  • שקדים

איך מכינים?

  1. ממיסים שוקולד מריר עם חלב צמחי
  2. מוסיפים את הטחינה והסילאן ומערבבים
  3. מעבירים לתבניץ שקעים או למנג'טים
  4. מחביאים בתוך כל פרלין שקד. לחובבי המליחות, מומלץ לפזר מלח גס מעל